top of page

Artikel

Grote opkomst zwerfvuilacties


Gisteren hebben meer dan 260 inwoners zwerfvuil opgeruimd tijdens de 20e landelijke opschoondag.


Wat deze editie opviel is dat er in veel straten minder zwerfvuil ligt met grote dank aan de hulp van 279 zwerfvuilambassadeurs die met 399 helpers regelmatig in Gooise Meren maar liefst 428 straten opruimen. Ook grote dank aan de, in totaal, bijna 5000 (!!) middelbare scholieren die vorig jaar de snoeproutes naar de dichtstbijzijnde super hebben opgeruimd. Ook dit jaar nemen verschillende mentorklassen de snoeproutes wekelijks onder handen.

BEACH CLEANUP MUIDERBERG

Jimmy Fock van Beach Cleanup Muiderberg organiseerde voor de 5e keer een opruimactie waar deze keer meer dan 100 mensen aan mee hielpen. "Na vijf jaar zien we dat onze Cleanup echt resultaat heeft. Er ligt namelijk aanmerkelijk minder afval. Toch is de oogst nog steeds gigantisch".


In Muiden heeft de Schippersvereniging Muiden langs het water opgeruimd. Even verderop kon een tiental Muiers de enorme hoeveelheid zwerfvuil op het Maxis terrein niet langer aanzien. Jo-An ter Velde: "Ook al is de Maxis hier zelf verantwoordelijk voor, wij zijn toch gaan opruimen. Wij willen het prachtige natuurgebied met waterbuffels en andere dieren, die daar een plekje hebben, beschermen tegen de immense hoeveelheid verpakkingsmaterialen van winkeliers".

BUURTPLATFORMEN HIELPEN OOK MEE

In Bussum waren er veel zwerfvuilacties van o.a. Natuurlijk Sportief, Vrienden van het Spiegel, Lionsclub Gooiland, Troeptrimmen Bussum, Singel, Batterijlaan- en Godelinde buurt Cleanup. De Spiegelstraat Cleanup i.s.m. ondernemers heeft bovendien ook de tunnel onder het spoor richting de Nassaulaan aangepakt. In Naarden hebben buurtplatformen Parkwijk, Remcom en KTV mee geholpen net als de ondernemersvereniging van de Vesting. De Buurtbende van Franca Arnold heeft het Componistenkwartier schoongemaakt. Speciale vermelding voor de Bermbende van Jaap Timmers. Elk jaar ruimen zij zwerfvuil op in de bermen en natuurgebieden.


Hulde aan jong en oud die de moeite heeft genomen andermans rommel op te ruimen. Wil je ook meehelpen aan een georganiseerde actie en/of wil je je opgeven voor je eigen straat of buurt? Geef je dan hier op.


Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page