Het VoordeBuurt Fonds heeft nu ook een lokale crowdfunding actie


Flyer van het Voordebuurt Fonds met daarop verschillende groepen mensen als een ouder echtpaar en een jong gezin.

Update 23 maart: het beoogde bedrag is gehaald!

De RegioBank en het Oranje Fonds hebben samen het VoordeBuurt Fonds opgericht. Doel van dit fonds is om geld in te zamelen, tot een bedrag van 10.000 Euro, voor lokale initiatieven die je buurt mooier maken. Wat handig is, is dat je bij het VoordeBuurt Fonds ook advies krijgt van de Regiobank hoe je je crowdfunding campagne succesvol maakt. Ook maak je gebruik van het online inzamelingsplatform zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de techniek.


De Julianaschool op de Kwartellaan is bezig met een prestigieus plan om haar schoolplein te vergroenen. Afgelopen jaar en vorige maand waren ze de begunstigden van de gedoneerde statiegeldbonnetjes bij de AH Koekoeklaan in Bussum. Ook wonnen ze eind vorig jaar de Edwin Klomp Natuurprijs van maar liefst 2000 Euro voor de aanleg van voedselbosjes.


Natuurspeelplein en beestjesbos

Maar het sterke team vrijwilligers gaat verder! Ze hebben zich aangemeld voor het VandeBuurt Fonds en willen nu 8.500 Euro inzamelen voor het natuurspeelplein met een beestjesbos, wilgentunnels en een buitenleslokaal. Inmiddels in 19% van het bedrag (1615 Euro) gedoneerd. Tot 24 maart kun je een bijdrage hoe groot of klein dan ook storten. Help jij natuurspeelplein te realiseren? Doneren kan op samenvoordebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/18/jong-geleerd-is-oud-gedaan-groen Afhankelijk van je donatie krijg je eeuwige dank, een workshop composteren of een uitnodiging voor de feestelijke opening.
Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een stuk groen van de gemeente adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Kun je contacten of hulp bij een businessplan gebruiken voor een duurzaam initiatief? Mail ons, vinden we fijn!

Word ook zwerfvuilambassadeur

Feline van Raaijen.png

In meer dan 273 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfafval opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Check hier op welke grond jouw huis staat en lees wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.

Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.

Bedankt voor je aanmelding!