top of page

Artikel

Kick-off Sporthelden campagne sportclubs


meisje houdt hockestick vast
Eén van de uitingen, gemaakt door scholieren en Uiten Creatieve Educatie uit Bussum.

De 423 zwerfvuilambassadeurs en 552 helpers in Gooise Meren zijn de ogen en oren op straat wat betreft zwerfafval. Veelvuldig gaven ze aan dat er buitensporig veel zwerfafval ligt rondom de lokale sportvelden. Onze werkgroep Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij heeft afgelopen najaar de handen ineen geslagen met het Vituscollege Bussum om sporters in Gooise Meren erop te attenderen dat zwerfvuil op en rond hun club niet bijdraagt aan een gezonde en prettige sportomgeving.


Werkgroepleden Maaike Uitenbroek en Sandra Sier hebben hebben met Havo 3 leerlingen van het Vitus een krachtige campagne ontwikkeld. De uitingen zijn sinds afgelopen weekend te zien op praktisch alle sportclubs en –winkels in Gooise Meren te zien. De beelden representeren sporthelden in zelf ontworpen hockey, voetbal, tennis en rugby outfits, gemaakt van restafval.


Stem met je peuk

Voor zogenoemde 'peuken stembakken' hebben de scholieren stellingen bedacht. Rokers kunnen een stem uitbrengen op bijvoorbeeld of een tennisbal groen of geel is. En als bijvangst ligt de peuk niet op de grond maar netjes in de prullenbak.


Een mooi impactvol project waarmee Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij op een positieve manier aandacht vraagt voor de grote hoeveelheid gevonden zwerfvuil in gebieden rond de sportverenigingen van Gooise Meren. HC Naarden: ambitie om de 1e zwerfvuilvrije sportclub te worden in Gooise Meren

De clubs aan de Amersfoortsestraatweg, te beginnen met Hockeyclub Naarden, gaan nog een stapje verder. Zij organiseren met de hulp van bewonersplatform RemCom, de lokale winkeliers en het team van Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij een structurele actie om leden een actieve bijdrage te laten leveren aan een schone omgeving. Accommodatie manager van de club, Tanja van Eck, is hier een grote kracht geweest! HC Naarden wil de eerste zwerfvuilvrij club worden en is zaterdag gestart met een challenge waarin teams punten kunnen verdienen met het opruimen van afval. Ook zal er tijdens de trainingen aandacht besteed worden aan zwerfafval en leren kinderen op een speelse manier wat de impact van zwerfafval op de natuur is.


Start een challenge bij jouw club

Hiermee is de eerste stap gezet in de ambitie om alle sportclubs aangehaakt te krijgen bij de gezamenlijke missie om Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij te krijgen en houden. Laat ons weten als jouw sportclub ook een challenge wil starten. Neem hiervoor contact op via de mail.


Vituscollege Bussum opruimactie

Leerlingen van het Vituscollege organiseren op 29 maart een Goede Doelendag. Honderden scholieren gaan dan zwerfvuil opruimen in de Groene Long, rondom de school, het Julianaplein en het Willem Bilderdijkpark.


Net als het Vitus ook ambassadeur worden van jouw straat of buurt? Geef je hier op.


Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page