top of page

Artikel

Kies voor vintage kerstoutfit


Maartje en Floor

Op heel wat plekken in Gooise Meren is het mogelijk om een mooie tweedehands outfit te scoren. Van glitterjurk tot handtas: de vintage winkels hebben heel wat verborgen schatten liggen. Daarbij is het assortiment uniek én betaalbaar waardoor iedereen er feestelijk bij kan zitten deze kerst. We hebben twee winkels uitgelicht.


SWAPSHOP DE GROENE STIJL


Maartje Manschot en Floor Jansen runnen de swapshop De Groene Stijl, te vinden bij De Groene Ruijter in Bussum aan de De Ruijterlaan 24a (open woe-vrij van 10 tot 15 uur). In hun shop gaat het om swoppen, ofwel ruilen. Je brengt zelf kleding in en daarvoor krijg je tegoedpunten, kudos genoemd. Je kan met die punten kleding en meer aanschaffen uit de vele rekken. “Je brengt in wat je weg wil doen en in ruil daarvoor kun je stukken meenemen.” Jansen is ook bekend van de Ketting Kledingruil Naarden-Bussum. Dat liep zo goed dat ze vanwege het enorme succes is uitgebreid met een winkel vol preloved pareltjes.


Maartje (l) draagt een preloved paarse kanten avondjurk van Hotsquash (15 kudos) en een zachtpaarse shawl van Esprit (3 kudos). De roze clutch met glitters van H&M (5 kudos) past mooi bij de oorbellen (3 kudos) en de zwarte chique flatjes van Marcos Nalini (15 kudos). Floor draagt een lila galajurk (handpicked vintage 25 euro) met zwarte enkelboots van Asos met plateauzool van kurk (10 kudos).


LOVESTORM

Lina en Kim

In het centrum van Bussum zit de hippe vintagewinkel genaamd LoveStorm. Eigenaresse Kim Storm van Leeuwen en dochter Lina laten op de foto zien dat je er in tweedehands kleding ook prachtig uit kunt zien tijdens de feestdagen.


Zo draagt Kim een unieke vintage jurk uit de jaren ’80 die voor 35 euro te koop is. Haar hakken zijn van het merk Fab en -hoewel tweedehands- nog nooit gedragen. De prijs: 39,95 euro. Lina straalt in haar zwarte jurk met een klein glittertje. De prijs: 24,95 euro en haar laarsjes mét lekkere hak van Tiffi kosten 49 euro.


LoveStorm opende afgelopen oktober haar deuren in Bussum en de zaken gaan goed. Tieners, vrouwen, jongens en mannen: ze weten allemaal de tweedehands kleding te waarderen. De zaak is fris en hip en dat is precies wat Kim wil uitstralen. "Het is een onwijs leuk concept waar mensen echt leuke ‘parels’ voor weinig kunnen vinden. Soms zie je de kick in hun ogen als ze door de rekken struinen en echt leuke kleding van mooie merken vinden. Door deze kleding een tweede leven te geven ben je duurzaam bezig, maar het is ook een leuke manier van winkelen omdat je echt uit je comfortzone stapt".


Swapshop De Groene Stijl en vintage winkel Lovestorm staan ook op de Fair Fashion Fietroute Gooise Meren met daarop 19 locaties voor vintage en fairtrade kleding.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page