top of page

Artikel

Recycle Sintmarkt 15 november


De geur van pepernoten hangt al in de lucht en de aankomst van de Sint staat voor de deur. Een leuke en spannende periode voor kinderen, maar voor veel ouders levert dat ook stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te kopen?


Daar gaan FamFam, de lokale marktplaats voor kinderspullen en Ms. Verhip, prachtige vintage meubels en tweedehands merkproducten in Bussum en de De Groene Afslag iets aan doen! Op 15 november van 19.30 tot 21.30 uur organiseren ze een Recycle Sintmarkt. Dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam én voordelig te vieren. Sprokkel snel alle spelletjes en speelgoed bij elkaar waar jouw kind niet meer naar omkijkt en ruil ze om voor 'nieuw' mooi spul.


Hoe het werkt?

  • Neem speelgoed mee dat in goede staat, compleet, netjes en schoon is (maximaal 1 doos of shopper per persoon, geen knuffels).

  • Voor de waarde van het speelgoed dat je inbrengt kan je weer 'nieuw' speelgoed uitzoeken.

  • Het mogen echt vintage items zijn, maar ook spullen waar nauwelijks mee gespeeld is.

  • Alles wat overblijft wordt aan de Voedselbank geschonken!

Inleveren van het speelgoed kan tussen 12.00 en 12.45 uur, ruilen tussen 13.00 en 14.00 uur. De toegang is gratis, maar meld je even aan via www.eventbrite.nl/e/tickets-recycle-sintmarkt-bij-de-groene-afslag-440978477497


Waarom elk jaar nieuw speelgoed kopen als je ook kunt ruilen

“Het is de missie van FamFam om zo veel mogelijk kinderspullen een tweede leven te geven, de Recycle Sint sluit daar perfect bij aan.” aldus Sabine Ottervanger van FamFam. Het platform is vorig jaar gestart en inmiddels kunnen alle (groot)ouders uit ’t Gooi & Vechtstreek kinderspullen uitwisselen in de buurt. Er wordt een enorme piek verwacht rondom de feestdagen. “Tweedehands cadeautjes zijn dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren.”


Gezellig en slim

Ook De Groene Afslag vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. “Waarom zou je elk jaar nieuw speelgoed kopen als je ook kan ruilen? En je kan meteen die speelgoedberg in je huis verkleinen. Drie jaar geleden was de ruilmarkt een enorm succes dus we hopen dit jaar wederom op een hoge opkomst!”, aldus Shirley Kuijpers van De Groene Afslag. Recycle Sint laat zien dat het niet alleen een groen initiatief is, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page