top of page

Artikel

Collectieve inkoop sedumdak


V.l.n.r. Joop van Dort (FIN), Willem Jan van der Burg (Tinfabriek), Barbara Boudewijnse (wethouder GM) en Miel Janssen (Wattnu).

De lokale energiecoöperatie Wattnu blijft flink aan de weg timmeren. Vorige week was het startschot voor de campagne 'Duizend daken in beeld'.


In Gooise Meren zijn ongeveer 1000 daken van 250m2 of groter, die geschikt zijn om zonnepanelen te plaatsen. Wattnu gaat ondernemers en andere dakeigenaren, zoals bijvoorbeeld, sporthallen en VVE'S, ondersteunen én ontzorgen tijdens het hele proces om zoveel mogelijk daken te voorzien van panelen. Ben je eigenaar van een groot dak en wil je meedoen? Meld je dan hier aan. Heb je nog vragen, mail dan naar 1000daken@wattnu.org

SEDUMDAK

Update 25 maart 2022: de presentatie over het sedumdak staat online en kun je hier vinden. De presentatie over de zonnepanelen vind je hier.


 

Weer een nieuw project van Wattnu is de collectieve inkoopkorting bij leverancier Groendak van sedumdaken, al dan niet in combinatie met isolatie en zonnepanelen. Op 22 (sedumdak en isolatie) en 24 maart (sedumdak en zonnepanelen) kun je hierover online infoavonden volgen en vragen stellen. Hier kun je je daarvoor aanmelden.


Bij de meeste mensen zijn de voordelen van een sedumdak welbekend maar mocht je dat gemist hebben dan zijn dit de voordelen̈:

* Meer biodiversiteit. * Verlaagt de omgevingstemperatuur. * Vermindert het omgevingsgeluid binnen en buiten. * Isolerende werking. * Vergroening van het leefklimaat. * Absorbeert regenwater. * Langere levensduur van het dak.


EXTRA VOOR DE 1e 100 DEELNEMERS

De prijzen van Groendak zijn concurrerend voor individuele daken, maar worden gunstiger naarmate er meerder daken in dezelfde straat en/of wijk zich aanmelden. Het loont dus om samen met buurtbewoners deze maatregel aan te vragen. Via het waterschap Amstel, Gooi en Vecht bestaat de mogelijkheid subsidie aan te vragen. Dit betreft €20/m2 en een maximum van €1100 per adres. Lees meer over de subsidie.


Bovenop de collectieve inkoopactie biedt De Groene Ruijter in Bussum voor de eerste 100 inwoners uit Gooise Meren die een groendak aanleggen het volgende aan: * Advies over het vergroenen van je buitenruimte bij het Groenloket. * Hulp bij aanvraag subsidie. * Korting op wilde inheemse planten. * Uitleg bij demodak bij de Groene Ruijter (mei).

Dus wees er snel bij en meld je aan.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page