top of page

Artikel

SKBNM Villa Zeezicht ruimt ook op!


Inmiddels zijn drie lokale kinderdagverblijven van de SKBNM zwerfvuilambassadeur. Dat houdt in dat ze de openbare ruimte rondom de locatie vrijhouden van zwerfvuil. Éen van deze vestigingen is de prachtige buitenschoolse opvang in de vorm van een boot: Villa Zeezicht.


Medewerker Roebia Smits, die het ambassadeursschap heeft aangevraagd vindt het leuk om met 'haar 'kinderen naar speelparadijs Ballorig te gaan. Roebia: "Maar ik wil ze ook graag wat bijbrengen. Door samen afval op te ruimen geef je de kinderen echt mee dat je goed voor de natuur moet zorgen. We wonen hier in een mooie buurt dus waarom zou je het vuil maken…" En als het er ligt wil ik gewoon helpen opruimen dus dat gaan we regelmatig met de kinderen doen".

Tot nog toe is de SKBNM de enige kinderopvang in Gooise Meren die zich heeft aangemeld als zwerfvuilambassadeur. Suzanne Heuts, hoofd marketing en communicatie SKBNM: "Zorg voor de omgeving en de natuur heeft in woord en daad volop onze aandacht. Wij willen dat onze kinderen ook graag meegeven. Helaas is er momenteel een groot tekort aan personeel waardoor het lastig is om, buiten drie van onze locaties, ook bij andere vestigingen zwerfvuil met de kinderen te gaan opruimen. Maar we zijn zeker van plan dit verder uit te rollen zodra de personele bezetting weer meer op sterkte is".

Doe mee met jouw school of kinderopvang

Naast de SKBNM is er ook een aantal middelbare scholen die wekelijks met de mentorklassen, als de school geopend is, de snoeproute -de route tussen school en de dichtstbijzijnde supermarkt- opruimt. Behalve de Brandsmaschool en de Bussumse Montessorischool zijn er nog geen lagere scholen in Gooise Meren die het gebied rondom de school vrijhouden van zwerfvuil. Zit jouw kind op een lagere school of ben je daar werkzaam? Overweeg dan om ook met jouw school en de kinderen het gebied rondom de school te adopteren en zwerfvuilvrij te houden. Alle hulp is welkom en voor de kinderen is het goed te beseffen dat het niet ok is om afval op de grond te gooien. Bovendien zijn ze lekker buiten en zetten ze zich in voor de buurt. Ook andere kinderdagverblijven zijn natuurlijk welkom om zich in te zetten voor de buurt!

De werkgroep Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij, ondersteunt initiatiefnemers en zwerfvuilambassadeurs zoals de SKBNM Villa Zeezicht. Wil jij jouw straat of buurt adopteren of je aansluiten bij een bestaande reguliere actie? Meld je aan of neem contact op via info@samen-sneller-duurzaam.nl

Je staat niet alleen, inmiddels wordt in 66% van alle straten in Gooise Meren zwerfvuil door inwoners opgeruimd! Bekijk hier welke straten in Gooise Meren geadopteerd zijn.
Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page