top of page

Artikel

Lokale Grootouders voor het Klimaat


Ook in Gooise Meren kun je je aansluiten bij Grootouders voor het Klimaat (GvhK). 'Ouderen' in heel Nederland verenigen zich omdat ze een leefbare wereld willen voor hun kleinkinderen en komende generaties.


Landelijk organiseert GvhK pleinbijeenkomsten, voorleesacties en lezingen. Ook brengen ze actief het Manifest onder de aandacht. Dit manifest -online te lezen en ondertekenen- komt er in het kort op neer dat de politiek en bedrijfsleven wordt opgeroepen een adequaat klimaatbeleid te voeren. Hun missie is om het klimaatbewustzijn en gedragsverandering te bevorderen bij ons burgers.


Wilbert van Waes van GvhK Gooise Meren: "Oudere inwoners hebben vaak de reactie 'het zal mijn tijd wel duren'. Maar juist gezien de brede levenservaring is deze leeftijdscategorie de groep inwoners die veel ervaring heeft hoe het is geweest, wat er allemaal is veranderd, maar ook wat te doen als je iets met succes in beweging wilt krijgen".


GvhK heeft al een aantal activiteiten ondernomen en wil zich graag verder ontplooien door in Gooise Meren bijvoorbeeld het opruimen van zwerfafval te stimuleren, biodiversiteit te vergroten, slimmere en groenere mobiliteit en hergebruik van kleding.


Sluit je aan

Aansluiten bij de Grootoudergroep Gooise Meren doe je op grootoudersvoorhetklimaat.nl/over-ons/aansluiten-bij-ons/sluit-je-lokaal-aan


Ook senioren die zelf geen grootouder zijn maar de missie delen van GvhK zijn van harte welkom.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page