top of page

Artikel

Extra subsidie warmtepompen

De komende drie jaar wordt er door het kabinet ingezet op extra subsidie, betere informatievoorzieningen en advies over (hybride) warmtepompen. Het subsidiebedrag wordt per 1 januari 2022 verhoogd van 20% naar 30% van de gemiddelde totale investeringskosten. Zo worden (hybride) warmtepompen voor meer huiseigenaren betaalbaar en haalbaar.

De warmtepomp wordt ondersteund vanuit de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze regeling is opgesteld om zowel het besparen van energie aan te moedigen als alternatieven op aardgas verwarmen.

Bovenstaande video van de Consumentenbond is bijgewerkt op 14 november 2021


SUBSIDIE AANVRAGEN TOT MAX. 12 MAANDEN NA INSTALLATIE

Huiseigenaren die nog in 2021 een (hybride) warmtepomp gaan installeren of hebben geïnstalleerd, is aan te raden om hiervoor pas in 2022 subsidie aan te vragen. Dan kun je namelijk gebruik maken van de 30% subsidie in plaats van de huidige 20%. Tot maximaal 12 maanden na het installeren van de warmtepomp is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Als de aanvraag wordt gecombineerd met een isolatiemaatregel, kan de subsidie tot 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel worden aangevraagd. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland maakt binnenkort de apparatenlijst warmtepompen 2022 bekend, waarop een indicatie staat van het subsidiebedrag per type warmtepomp.


WAAR KUN JE ADVIES KRIJGEN?

Heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een onafhankelijk adviseur? Neem dan contact op met de helpdesk van het Duurzaam Bouwloket. Door te bellen (072– 43 39 56) of te mailen info@duurzaambouwloket.nl. De gemeente Gooise Meren is aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket, het het advies is daarom gratis.


LOKALE ADRESSEN (HYBRIDE) WARMTEPOMPEN

* Grotenhuis Installaties Bussum: warmtepompen, ventilatiesystemen, zonneboilers, elektra en meer.

* Installatiebedrijf de Haan Muiderberg: warmtepompen, zonnepanelen en meer.

* Gooi's Bouwbedrijf Naarden: warmtepompen, isolatie en meer.

* iNORA installatietechiek Bussum: warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers en meer.

* Kruijswijk Service Naarden: warmtepompen, zonneboilers, warmte terugwinning en meer.

* Pure Warmte Bussum: warmtepompen en meer.

* Mokveld Bouw & Onderhoud BV Hilversum: warmtepompen, isolatie en meer.

* Schipper BV Huizen: warmtepompen, zonneboilers en meer.

ACTUELE SUBSIDIES OM THUIS TE VERDUURZAMEN, OOK VOOR HUUR EN VVE

www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck


MILIEU CENTRAAL

Op de website van Milieu Centraal vind je heel veel informatie over energie besparen, duurzaam winkelen en duurzaam vervoer.


DUURZAME HUIZEN ROUTE

Laat je inspireren door huiseigenaren die hun huis hebben verduurzaamd. Op deze site kun je het soort woning, bouwperiode en type duurzame woning selecteren en vragen stellen aan huiseigenaren die je voor zijn gegaan.

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page