top of page

Artikel

Verhipte vintage meubels van Ms. Verhip, een circulaire inspiratie


Gooise Meren is sinds november 2020 een mooie winkel én twee circulaire ondernemers rijker. Aan de Huizerweg in Bussum bevindt zich nu de prachtige woonwinkel annex werkplaats Ms. Verhip. Ook al lijkt het op het eerste gezicht niet zo, maar het is meer toeval dan wijsheid dat Michelle en Sarah (ms.) deze zaak gestart zijn. Ze leerden elkaar kennen via hun gezamenlijke werkgever; het Concertgebouw in Amsterdam, er was gelijk een klik en al snel een idee om 'iets' samen te gaan ondernemen. Beide dames wilden graag creatiever bezig zijn en van hun hobby (het opknappen van oude spulletjes) hun werk maken. De rest is geschiedenis, en Ms. Verhip is nu een lokale inspiratie voor eenieder die een droom waar wil maken én met hun onderneming bij wil dragen aan een circulaire economie en afvalloze maatschappij.

Michelle en Sarah bieden niet alleen mooie spullen met een persoonlijk verhaal, een goede service en unieke items. Ze lijken circulair ondernemen te ademen, en ze doen alles vanuit het idee om een betere wereld achter te laten voor onze kinderen. Ze willen niets nieuws maken maar richten zich totaal op hergebruik, recycling en lokale inkoop. Vanuit hun winkel aan de Huizerweg verkoopt het tweetal door hunzelf opgeknapte tweedehands meubels, lokale en duurzame accessoires en leveren ze ook maatwerk in opdracht van klanten. In de kelder hebben ze hun werkplaats waar ze, al dan niet in opdracht, meubels opknappen voor de verkoop. Deze worden opgeknapt met behulp van milieuvriendelijke materialen, zoals ecologische verf. Van deze materialen wordt het verpakkingsmateriaal vervolgens gebruikt om de meubels te versturen.


Alles in de winkel is gerecycled of gemaakt van restmaterialen

Lokaal is ook een toverwoord voor Ms. Verhip; meubels, verf en ander materiaal kopen ze voornamelijk lokaal in, van de accessoires is circa 90% van Nederlandse makelij. Ze vinden hun meubels bij lokale mensen en dito kringloop winkels. Maar doen inkopen voor accessoires ook alleen maar bij nationale, duurzame spelers. Niet alleen de producten zijn circulair te noemen, ook over de verpakking van de producten is nagedacht. Zo hergebruiken ze verpakkingsmaterialen zoals dozen en bubbelplastic om hun producten weer in te kunnen versturen en verpakken ze cadeau’s in pakpapier van gerecycled papier. Het feit dat ze nieuw zijn binnen de gemeente en gelijk in de lockdown moesten met hun zaak, heeft ze vooral geraakt doordat ze niet de service kunnen bieden die ze wensen en ze missen het persoonlijke contact met hun klanten. Dus wil je eens kennis gaan maken of je laten inspireren, maak dan een afspraak om rond te neuzen!


The Substitute

Ms. Verhip is aangesloten bij het, sinds vandaag gelanceerde, nieuwe platform The Subsitute, een community van duurzame merken en professionals in de interieur- en verbouwbranche. Ze hebben ook de SUB-methode bedacht: Save, Use, Buy. Save: koester wat er al is door goed onderhoud, opknappen of opnieuw stofferen van bestaande meubels.

Use: 80% van onze spullen gebruiken we niet vaker dan één keer per maand. In sommige gevallen kun je dus beter betalen voor gebruik in plaats van het nieuw te kopen.

Buy: Als we besluiten wat nieuws te kopen zijn er gelukkig steeds meer duurzame opties. Redeneer vanuit het materiaal waarvan het product is gemaakt. Is het low impact, recycled of bio-based materiaal? Partijen met innovatiekracht zijn bezig met circulair ontwerp en productie maar ook slim modulair ontwerp zien we steeds meer terug. Vergeet vooral niet te vragen waar het product is gemaakt want de CO2 uitstoot bij het vervoer van spullen is enorm. Tot slot wil je dat het product eerlijk is geproduceerd. Slaven- en kinderarbeid komt helaas nog best vaak voor. Om dit te vermijden én CO2 van vervoer te besparen zijn lokale producten vaak een veilige en duurzame keuze.


Droge opslagruimte gezocht. Update 4 mei 2021, de ruimte is gevonden.

Ms. Verhip zoekt droge opslagruimte voor haar meubels. Heb jij een betaalbare optie, neem dat contact op met Michelle of Sarah. Ook is het plan om met stagiairs/nieuwkomers te gaan werken. Dan is het plaatje helemaal rond!


Volg Ms. Verhip op Facebook en Instagram.


De Foekje Fleur Bubble Buddy Kit vinden wij wel héél leuk.Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page