top of page

Artikel

Water Cleanup Muiden/Muiderberg vist honderden kilo's uit het water


Update 1 juni 2021: Bekijk de aftermovie van deze CleanUp en geef je op voor de opruimactie dit najaar.

Een tegeltje -waarschijnlijk uit de 18e eeuw- twee prikhaken, zes boeien, acht autobanden, touwen en tien steigerpalen vormen de opmerkelijkste items van de honderden kilo’s rotzooi die gisteren langs de oevers van het Muiderzand, het eiland Hooft, de Vestinggracht en Slotgracht van het Muiderslot zijn opgevist. Vanaf tien uur ’s morgens trokken deelnemers aan de eerste editie van de DIY Water Cleanup per sup, kano, boot of wandelend er op uit om het watergebied rond Muiden en Muiderberg van plastic en andere rommel te ontdoen. Zo’n 80 deelnemers, kinderen en volwassenen, lieten zich niet door de gure weersomstandigheden tegenhouden.

In Muiderberg wist de Beach Clean Up Muiderberg ook veel kinderen en ouders op de been te krijgen. In bootjes, kano’s en wandelend werd de rommel langs de oevers richting Dijkweg en richting Hollandse brug opgeruimd. Gedurende de dag groeide ook op het strand van Muiderberg de berg met afval. ‘s Middags slaagde een groepje duikers erin om onderdelen van een bouwsteiger uit de slotgracht te halen. Opvallend was het aantal petjes dat in de slotgracht dreef, sommigen al in verregaande staat van ontbinding. De vermiste drone werd niet gevonden.


Gemeente Gooise Meren voerde al het afval aan het einde van de dag af. Organisatoren Petra, Feye, Matthijs, Jimmy en Jerom kijken terug op een geslaagde eerste editie van de Water Cleanup. Later dit jaar zal rond Naarderbos en Naarden-Vesting een tweede Water Cleanup plaatsvinden. ‘Dan wel graag met wat meer zon’. Hou dus de website: watercleanup.nl in de gaten voor de foto’s en filmpjes van deze afgelopen cleanup en voor wat er nog komen gaat.

Foto kinderen: Jimmy Fock Beach Clean Up Muiderberg

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page