top of page

Artikel

Wereld BBQ zondag 29 mei voor iedereen!


Update 30 mei 2022:

Foto: Perla Fotografie

Burgemeester Han ter Heegde kwam ook langs op de Wereld BBQ bij onze kraam van het initiatief Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij. Dit initiatief verzorgt lesprogramma's over zwerfvuil op lokale scholen en beweegt ondernemers en inwoners om zwerfvuil te verminderen en op te ruimen. Help ook mee door je op te geven via bovenstaande link. Inmiddels zijn er 293 inwoners en bedrijven in Gooise Meren die met 416 helpers, 449 straten in Gooise Meren vrij houden van zwerfvuil!

 

Op De Groene Long in Bussum wordt deze zondag 29 mei de 7e Wereld BBQ georganiseerd. Er zijn heerlijke hapjes uit alle windstreken en neem gezellig een kleedje mee of iets anders om op te zitten. Wil je muziek maken, neem dan je instrument of beste zangstem mee.


Deze editie gaat voor een deel duurzaam

Deze editie hebben ze voor het eerst een duurzaamheidscoördinator ingeschakeld wat heeft geresulteerd in statiegeldbekers; voor een muntje koop je er eentje en bij inlevering krijg je je geld of muntje terug. De bordjes zijn van karton, het eetgerei van hout en het afval wordt gescheiden ingezameld en verwerkt. De stroom via een generator op zonne-energie is deze editie helaas niet gelukt. Maar wel gebruikt een aantal kramen de stroom van een door zonnepanelen opgeladen accu.


Spreek eens iemand anders

De Wereld BBQ is altijd heel gezellig maar het elkaar ontmoeten staat centraal. Deze editie maakt een professionele fotograaf foto’s van mensen die elkaar ‘ont-moeten’. De foto’s worden, zeer waarschijnlijk, geëxposeerd op het gemeentehuis om de diversiteit en verbondenheid van onze inwoners te laten zien.

Op zoek naar de gouden munt

Tijdens de Wereld BBQ kun je meedoen aan een speurtocht waar je ook de gouden munt moet zien te vinden. Leuk voor jong en oud. Bovendien is er een geweldige prijs te verdienen, beschikbaar gesteld door de Cateringfabriek. De winnaar krijgt een friet menu voor maar liefst 10 vrienden of vriendinnen! Niet erg gezond maar oh zo leuk om te winnen!!


Sportplaza + spelenkermis

Naast al het lekkers dat je kunt eten, kun je ook lekker bewegen tijdens de vele sporten en spelletjes georganiseerd door Gooise Meren Beweegt, ZLAM Zunday en Daan van de Wereld BBQ. Kinderen kunnen ook nog geschminkt worden, broodjes bakken en zich uitleven op het springkussen.


Info

Datum: zondag 29 mei.

Adres: De Groene Long, park langs De Ruijterlaan in Bussum.

Tijd: 14-19.30 uur.

Er kan niet gepind worden, neem dus contant geld mee. In het winkelcentrum om de hoek op de Koekoeklaan staat een geldautomaat.


Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page