Zelf een goedkoop groen dak aanleggen? De Bussumse Anke laat zien hoe ze dat heeft gedaan


Een groen dak is geen vervanging voor isolatie maar helpt wel om de warmte binnen te houden in de winter en de hitte buiten in de zomer. Ook helpt het water vast te houden als het plenst van de regen maar bovendien is het een oase voor dieren. Gemiddeld kost een groen dak tussen de 30 en 120 Euro per m2. Maar Anke Bombosch uit Bussum is op zoek gegaan naar een goedkoop alternatief. In deze video laat ze zien hoe ze voor elkaar heeft gekregen om dat zelf en redelijk goedkoop te doen.

Meer video's van Eigenkrijts, het alternatief tijdens corona voor ons duurzaamheidscafé, bekijk je hier.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.