Zelf een goedkoop groen dak aanleggen? De Bussumse Anke laat zien hoe ze dat heeft gedaan


Een groen dak is geen vervanging voor isolatie maar helpt wel om de warmte binnen te houden in de winter en de hitte buiten in de zomer. Ook helpt het water vast te houden als het plenst van de regen maar bovendien is het een oase voor dieren. Gemiddeld kost een groen dak tussen de 30 en 120 Euro per m2. Maar Anke Bombosch uit Bussum is op zoek gegaan naar een goedkoop alternatief. In deze video laat ze zien hoe ze voor elkaar heeft gekregen om dat zelf en redelijk goedkoop te doen.

Meer video's van Eigenkrijts, het alternatief tijdens corona voor ons duurzaamheidscafé, bekijk je hier.

Ondersteuning lokale duurzame initiatieven

Wil je een stuk groen van de gemeente adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Kun je contacten of hulp bij een businessplan gebruiken voor een duurzaam initiatief? Mail ons, vinden we fijn!

Word ook zwerfvuilambassadeur

Feline van Raaijen.png

Word zwerfvuil ambassadeur 

Inwoners ruimen zwerfafval op in meer dan de helft van alle 655 straten van Gooise Meren. Ook meehelpen? Geef je hier op.

Je kunt dan ook een afvalknijper aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Check hier op welke grond jouw huis staat en lees wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.

Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.

Recente artikelen