top of page

Artikel

1e Spiegel Duurzame Open Huizenroute


Zondag 11 september is het duurzaam verbouwde Bensdorp in Bussum dé plek waar je wilt zijn. De Historische Kring, werkgroep onderwijs van Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren, energiecoöperatie Wattnu en de Vrienden van het Spiegel hebben in en rondom Bensdorp op zondag een mooi programma samengesteld. Deze editie is het thema van de Open Monumentendag duurzaamheid.


Afgelopen april hebben leerlingen van het Willem de Zwijgercollege een intensieve projectweek gevolgd over het verduurzamen van monumentale gebouwen. Hiervoor zijn ze naar zes monumentale gebouwen als het Filmhuis en de Tindalvilla gegaan. De scholieren hebben hun creatieve verduurzamingsideeën omgezet in maquettes en vlogs, die je kunt bekijken en bewonderen in de expositie op zondag. Ook exposeren basisschoolleerlingen van de Hoeksteen hun ideeën over verduurzaming en kun je de tentoonstelling Kompas op Groen bezoeken waarin je alles leert over energie van vroeger, nu en de toekomst.


Diverse soorten huizen opgenomen in de route

Speciaal opgeleide energiecoaches van Wattnu staan paraat om al je vragen over isoleren, zonnepanelen en warmtepompen te beantwoorden. Wil je spreken met bewoners die hun (monumentale) huis al hebben verduurzaamd? Loop dan de Spiegel Duurzame Open Huizenroute. Buurtplatform Vrienden van het Spiegel en Wattnu organiseren dit voor de eerste keer. Spiegel Duurzaam, onderdeel van het buurtplatform, wil bewoners bewust maken maar ook informeren en helpen bij dit proces. In de route zitten zowel vrijstaande huizen als twee-onder-éénkappers, hoek- en tussenwoningen. Een overzicht van de deelnemende huizen is op 11 september van 12-16 uur verkrijgbaar bij Bensdorp, Nieuwe Spiegelstraat 11 in Bussum.


Tijdens het Open Monumentendag weekend worden ook in Muiden, Muiderberg en Naarden monumenten opengesteld en activiteiten georganiseerd. Het volledige programma vind je op www.openmonumentendag.nl/wp-content/uploads/2019/01/F-programma2022-binnen-paginas.pdf


Foto: De Historische Kring Bussum

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page