top of page

Artikel

Groot plezier met zwerfafval


pop-up buzz troeptrimmen Bussum

Update: wil je meedoen met Troeptrimmen Bussum mail dan je mobiele nummer naar Sandra Geerling. Zij zet je in de appgroep zodat je weet waar ze elke eerste zaterdag van de maand verzamelen.


Sinds 2010 ruimt held Jaap Timmers van de Bermbende zwerfafval op in Hilversum, Bussum, Naarden, Huizen en Blaricum om natuurgebieden en wegranden te ontdoen van rommel. Iedereen klaagt over de rotzooi in de natuur en op straat. Maar mopperen heeft geen zin. Daadwerkelijk doen wél.

Er zijn in Gooise Meren tal van initiatieven die regelmatig achter het zwerfafval aan gaan. Zoals bijvoorbeeld de Troeptrimmers Bussum. In januari van dit jaar belegden Britta Bouma en Barbro van der Ham een avond over het Troeptrimmen en het periodiek opruimen van zwerfafval door inwoners. Met als gevolg dat er direct een WhatsApp groep is opgericht met Bussummers die niet willen klagen over het zwerfafval maar er iets aan doen. Elke eerste zaterdag van de maand gaan ze van 11-12 uur een gebied in Bussum schoonmaken. En ze worden steeds meer herkend: "hela jullie zijn Troeptrimmers, goed werk doen jullie!" Of: "hebben jullie een taakstraf?"


Steeds meer inwoners sluiten zich aan. En het meest ideaal zou zijn als elke buurt in Gooise Meren haar eigen Troeptrimclubje heeft. Het bijzondere is dat de meeste mensen op de foto elkaar niet kenden voor de info avond maar door twee uurtjes te wandelen, prikken en kletsen leer je elkaar kennen en dat is mooi. Helemaal als je vol voldoening terugloopt door een kneiterschone straat. Ook zin om mee te doen? Of een Troeptrimclub op te richten in je eigen buurt? Laat dan hier een bericht achter en maak een verschil.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page