Open huis 7 september!


Op donderdagavond 7 september is er open huis voor alle betrokkenen bij samen Sneller Duurzaam en voor iedereen die zich betrokken voelt bij duurzaamheid in Gooise Meren. De avond start om 19.30 uur en vindt plaats bij de Broedplaats Gooise Meren, De Ruijterlaan 24a hoek Piet Heinlaan in Bussum.

In juni van dit jaar hebben wij met elkaar (inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente) de Versnellingsagenda ‘Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren 2017-2022’ opgemaakt. Rond acht thema’s zijn de krachten gebundeld, ambities benoemd en concrete activiteiten bedacht.

Tijdens deze avond gaan we de stand van zaken bespreken en met elkaar verkennen welke acties en stappen nodig zijn om de versnelling van duurzaamheid in Gooise Meren gaande te houden. Je bent van harte welkom om mee te praten en mee te denken. En vanzelfsprekend is er ruimte voor nieuwe ideeën en acties.

Nog even op een rij: de thema’s van de Versnellingsagenda zijn: alle gebouwen en woningen aangesloten op niet-fossiele energie in 2030, slimmere en groenere mobiliteit, een afvalloze samenleving, gezond lokaal voedsel, biodiversiteit als maat der dingen, duurzaam onderwijs, een waarderende economie en samen Duurzaam voor(t)leven.

Graag uiterlijk 5 september laten weten of je komt via info@samen-sneller-duurzaam.nl

We zien uit naar de gesprekken en ontmoetingen op deze avond.

Tot 7 september!

Begeleidingsgroep Samen Sneller Duurzaam

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.