Ochtend vlechten


Vanochtend zijn de actieplannen van het platform Samen Sneller Duurzaam GM door de trekkers van de verschillende werkgroepen gepresenteerd aan de ambtenaren van Gooise Meren. Na een korte aftrap door wethouder Gerben Struik en een pitch per werkgroep kregen de ambtenaren de mogelijkheid om bij een thema aan te sluiten. Wat ontstond was een rijke uitwisseling van kennis, ideeën en namen.

Ondernemers en werkgroep trekkers legden uit waar ze tegenaan liepen bij bijvoorbeeld het vergunningstraject rondom duurzame aanpassingen aan woonhuizen. En diverse werkgroepen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan beleidsvorming o.a. rondom de openbare ruimte en een afvalloze samenleving. Kortom, er is gevlochten en er zijn (hopelijk) duurzame verbindingen gelegd. Er is gekeken naar oplossingen. Niet vanuit de wij/zij gedachte, gemeente vs. inwoners, maar vanuit samen kunnen we het voor elkaar krijgen!

Enthousiast geworden? Kijk hier als je je wilt aansluiten bij ons platform.

Eerst kennis maken kan natuurlijk ook. Kom dan op donderdag 7 september om 19.30 naar de Broedplaats Gooise Meren, De Ruijterlaan 24a hoek Piet Heinlaan in Bussum.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.