Duurzame Scholen in Gooise Meren: laat je verrassen!


Onze werkgroep Duurzaam Onderwijs nodigt je van harte uit voor de bijeenkomst Duurzame Scholen in Gooise Meren: laat je verrassen!

Wanneer? Op dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, van 19:30-21:30 uur

Waar? Op de Calsschool, Johan Willem Frisolaan 33 Naarden.

Voor wie? Voor iedereen die betrokken is of zich betrokken voelt bij een Duurzame School en Duurzaam Onderwijs in Gooise Meren. Van directie tot ouder(raad), conciërge en docent.

Het programma: De Calsschool vertelt over haar traject naar stroomneutraal, in samenwerking met Slim Opgewekt. De werkgroep gaat in gesprek: Wat doen scholen al? Wat zou je nog meer willen? Hoe kunnen we dat bereiken en welke deskundigheid kunnen we daarvoor inzetten? We hopen vertegenwoordigers van jouw school te ontmoeten op 10 oktober!

Aanmelden via: info@samen-sneller-duurzaam.nl

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.