Begeesterde presentatie actieplan


Gisteravond was de presentatie van het actieplan van de beweging Samen Sneller Duurzaam. Een aantal werkgroepleden vertelden wat hun intrinsieke motivatie is om mee te doen aan de beweging. Wat volgde was een zestal persoonlijke verhalen. Zoals die van Thijn Westermann, trekker van de werkgroep 'biodiversiteit, natuur en milieu'. Ze vertelde dat ze door een ziekte tijdelijk niet kon werken. Thijn is toen heel veel in de natuur rondom Muiderberg gaan lopen. En de schoonheid van het tussen de A1 en A6 ingeklemde groen heeft haar hart dusdanig veroverd dat ze, naast haar kunstenaarschap, een groot deel van haar tijd besteed aan het beschermen van de natuur. Ze is al jaren heel actief in de beweging Groen Muiderberg. Fijn om zo'n begeesterde 'trekker' van de werkgroep erbij te hebben. En goed dat diverse initiatieven binnen Gooise Meren steeds meer bij elkaar aansluiten en elkaar versterken!

Ook is het boekje met daarin het actieplan officieel overhandigd aan wethouder Gerben Struik door alle leden van de werkgroepen. Zoals Britta Bouma van de werkgroep Vlechters zei: "je hebt dit initiatief met een aantal anderen als een boemerang de samenleving in geworpen en nu geven we het voorlopig resultaat terug. Met de bedoeling verder te bouwen en verdiepen".

Het papieren actieplan is te verkrijgen bij het gemeentehuis en in de loop van volgende week bij talloze locaties binnen Gooise Meren, zoals boekhandels, de vrijmetselarij, het filmhuis, Spant! et cetera. Als je niet kunt wachten of toch liever het actieplan digitaal tot je neemt, kun je hem hier lezen.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.