Schoolgaande kinderen? Werkzaam in het onderwijs? Kom dan ook!


10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, organiseert onze werkgroep Duurzaam Onderwijs in Naarden een interactieve avond gericht op duurzaam(er) onderwijs. De werkgroep wil duurzaamheid in, op en rondom scholen binnen Gooise Meren stimuleren. De Minister Calsschool en de Tweemaster in Naarden zijn verduurzaamd. Directeuren John van Seumeren en Chris Heersink vertellen hoe ze dit, samen met de leerlingen, voor elkaar hebben gekregen. We gaan samen in gesprek: Wat doen scholen al? Wat zou je nog meer willen? Hoe kunnen we dat bereiken en welke deskundigheid kunnen we daarvoor inzetten? Zowel voor voortgezet onderwijs als basisonderwijs, het gebouw, de organisatie en het lesprogramma.

Dus, heb je schoolgaande kinderen, kom dan langs. Vertel de ouderraad, conciërge, leerkrachten van de school over deze avond. En beweeg ze te komen om geïnformeerd te worden over duurzaamheid in en op school.

Het is fijn als je je hier opgeeft voor 10 oktober. De avond begint om 19.30. Locatie: de Minister Calsschool, Johan Willem Frisolaan 33, Naarden. Graag tot de 10e!

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.