top of page

Artikel

Duurzaamheidscafe 11 januari 2018: een afvalloze samenleving / upcycling

We hebben al zo veel gesproken over duurzaamheid, onderliggende thema's benoemd, medestanders gevonden en eerste stappen gezet. "Oef....!", en nu? Waar beginnen we en hoe houden we de energie er in? Wat willen we het liefst zelf gaan doen? Ja, mensen wakker schudden, maar hoe? Welke kansen zijn er te benutten? Weer, "oef....!", want iedereen heeft bepaalde belangen, interesses en eigen manier van werken. Hoe gaan we al die puzzelstukjes in elkaar zetten en hoe krijgen we iedereen samenwerkend?

In het volgende Duurzaamheidscafé gaan we proberen deze puzzelstukjes van het thema eens verder onder de loep te nemen. Het thema is: de afvalloze samenleving! De aanpak hier is: starten met het ideaal of ideale plaatje. Daarna gaan we ons richten op een specifiek element van de afvalloze samenleving: upcycling!

Praktische voorbeelden

De verschillende stappen naar upcycling vertellen we zo veel mogelijk aan de hand van voorbeelden en beelden. Tijdens de inleidende, beeldende presentaties zul je, net als onze gastsprekers, beseffen en geraakt worden door de enorme kansen die upcycling biedt voor onze samenleving Hoe bouw je mobiele kantoorunits van afgedankte wasmachines? Is er een functie voor leem & stro in het isoleren en renoveren van onze woningen? Wat kun je maken van afgekeurde Audi A8 achterruiten? Wat is de echte waarde van de grondstoffen die we dagelijks dumpen in de containers van het GAD?

Wij voorspellen dat we weer zelf dingen gaan maken, ontwerpen, creëren en heel veel inspiratie op doen. Op een duurzame manier met een enorme positieve impact voor economie, mens en milieu!

Kom langs, laat je inspireren, pak je kansen en doe mee op 11 januari om 19.30. De locatie wordt hier z.s.m. bekend gemaakt en staat natuurlijk straks ook in onze agenda! Host van de avond is Zero Waste queen Jessie Kroon.

Overige data Duurzaamheidcafes:​

  • Donderdagavond 15 februari vanaf 19.30 uur: Duurzaamheidcafé over energie, locatie n.n.b.

  • Donderdagavond 22 maart vanaf 19.30 uur: Duurzaamheidcafé over lokaal voedsel, locatie n.n.b.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page