Werkgroepen sessie


Gisteren was er weer een bijeenkomst van de werkgroepen bij de Broedplaats. Mooi om te zien dat er steeds nieuwe mensen bij dit platform aansluiten. Zo ook het buurtplatform RemCom, zij sluiten aan bij de werkgroep 'alle gebouwen zonder fossiele brandstoffen' en gaat verkennen hoe het Rembrandtpark & het Componistenkwartier van het gas af kunnen. En er is een nieuwe werkgroep ontstaan: Tiny Houses. De groep bestaat uit een achttal mensen die gaan verkennen hoe en vooral waar tiny houses binnen de gemeentegrenzen kunnen worden geplaatst. Een kort verslag van de avond lees je hier terug.

Bekijk vooral ook onze agenda met daarin duurzame evenementen binnen Gooise Meren. Heel handig is dat je evenementen ook meteen naar je Google agenda kunt kopiëren. Op 20 december stond er ook een werkgroepen sessie gepland maar we hebben besloten deze niet door te laten gaan in verband met de drukte voor kerst. Op 25 januari om 19.30 is er weer een werkgroepen sessie.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.