Duurzame agenda januari 2018


Mensen maken muziek in een yurt.

Allereerst een heel fijn en duurzaam jaar toegewenst namens onze beweging Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren! Lindeke Mast van de Aardemoeder en lid van onze werkgroepen tiny houses en biodiversiteit, stuurt maandelijks een nieuwsbrief vol duurzame evenementen waar wij graag uit putten voor publicatie in onze agenda. Een kleine greep uit januari:

  • 8 januari: nieuwjaarsreceptie gemeente Gooise Meren om 20.00 uur op de Brinklaan 35.

  • 11 januari: Duurzaamheidscafé Gooise Meren om 19.30 uur bij Taste Before You Waste op de Brinklaan 36A.

  • 13 januari: Repair Café van 10.00-13.00 uur op de Nieuwe Englaan 6 in Bussum.

  • 16 januari: Groen Links thema avond over klimaatverandering bij Soupurbe op de Brinklaan 36A.

  • 25 januari: Werkgroepensessie Samen Sneller Duurzaam om 19.30 bij de Broedplaats op de Piet Heinlaan 54A.

Benieuwd naar andere evenementen? Check regelmatig onze agenda!

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.