Praat mee over de visie buitenruimte GM


Tijdens de Politieke Avond op woensdag 7 februari 2018 kun je in het gemeentehuis in Bussum meepraten over de Visie buitenruimte Gooise Meren. Hoe ziet de buitenruimte van de toekomst eruit in Gooise Meren? Welke impact hebben ontwikkelingen als het veranderende klimaat, duurzaamheid en vergrijzing op de buitenruimte en het gebruik van openbare gebouwen? Er zijn steeds meer ontwikkelingen die vragen om een nieuw of ander gebruik van de buitenruimte. Dat vraagt om een brede en integrale kijk op de buitenruimte. Deze visie is hier het startpunt van.

Tijdens de politieke avond krijg je de mogelijkheid om met de gemeenteraad in gesprek te gaan over de Visie buitenruimte. Dit gesprek vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur. Wil je meepraten? Stuur uiterlijk morgen, maandag 5 februari 2018, een mail naar griffie@gooisemeren.nl

Het gesprek is verdeeld in deel A en deel B. Tijdens deel A vindt het Gesprek plaats tussen meesprekers en raadsleden. Tijdens deel B vindt het gesprek plaats tussen raadsleden en het college.

Visie buitenruimte Raadsvoorstel visie buitenruimte

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.