Ook op ons Duurzaamheidscafe: Jessie Kroon, Sarah May e.v.a.


Ons tweede Duurzaamheidscafé, a.s. donderdag 15 februari, heeft als thema: Thuis energie neutraal. Saai? Nee! Onze vorige spreker, Zero Waste Queen én jurylid van de Duurzame Top 100 van Trouw is de MC van de avond. Sarah May speelt de sterren van de hemel tijdens de inloop van half acht tot acht. En hoofdspreker van de avond is de Bussumse architect Gea van der Horst van Lokaal 18b2. Gea leidt je langs manieren om thuis energie te besparen. Of je nu in een monument woont, een appartementencomplex of een bestaande woning.

Het café zal niet in het teken staan van eindeloze tabellen met besparings- en CO2 reductiecijfers, maar wil het zo tastbaar mogelijk maken. Zonnepanelen die je kunt aanraken, maquettes met en zonder groene daken en vele andere oplossingen van lokale ondernemers. Wie heeft er in onze gemeente een warmtepomp en hoe ziet die er uit? Wie heeft er al een nul op zijn energierekening en hoe heeft hij dat geflikt? Het Duurzaamheidscafé wil laten zien dat alle kennis, oplossingen en voorbeelden al aanwezig zijn in onze eigen gemeente!

En als kers op de taart wordt er onder de aanwezigen een Duurzaamheidsscan verloot t.w.v. E600,- Na de scan van je woning weet je hoeveel je kunt besparen én wat het oplevert. RSVP voor 15 februari op info@samen-sneller-duurzaam.nl of via www.facebook.com/duurzaamheidscafeGooiseMeren zodat je meedingt naar de gratis Duurzaamheidsscan.

Zie je de 15e!

Hieronder vast een voorproefje van Sarah Jane.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.