top of page

Artikel

Save the date: Afvalfest Puur Pampus op 7 juli 2018!


"Anders naar afval kijken"! Volgens Lindeke Mast, deelnemer aan de werkgroep 'Afvalloze samenleving', draait het daarom. Afval moet je volgens haar zien als iets waar je nog wat mee kunt, zodat het geen afval meer is. "Ik zocht naar een leuke manier om dat onder de aandacht te brengen". Lindeke combineerde het een en het ander en haar idee voor een afvalfestival was geboren.

Inmiddels is ze een paar stappen verder en gaat die wens in vervulling. Op 7 juli vindt het eerste Afvalfestival Puur Pampus plaats op het forteiland. Tom Nouhuys, directeur van Pampus, hoefde ze niet eens te overtuigen. Hij was direct enthousiast en bood Pampus als locatie aan.

Help mee met de invulling van het festival

De exacte invulling van het programma staat nog niet vast en ook is er hulp nodig bij de organisatie. Maar ideeën zijn er genoeg! "Je moet denken aan workshops en informatiestandjes, maar ook aan mensen die op een ludieke manier iets met afval doen". Lindeke kijkt ook naar een theatervoorstelling over afval of muziek maken met afval. "Het zou mooi zijn als mensen de lol van afval reduceren gaan inzien en van daaruit gemotiveerd raken om dingen echt anders te doen". Het moet dus een feestje worden, geen belerende toestanden, maar juist de mogelijkheden van afval belichten. Lindeke schetst het heel eenvoudig: "Als je iets aan te bieden hebt op het gebied van afval dan ben je welkom als deelnemer aan het festival. Wil je geïnspireerd of verrast worden en ook nog een leuke dag beleven, dan moet je zeker langskomen".

De organisatie kan nog wel wat hulp gebruiken bij de organisatie en op de dag zelf. Zo zijn ze op zoek naar onder meer een vrijwilligerscoördinator, gastvrouwen/mannen, iemand die techniek kan regelen en iemand die zich op de PR stort. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lindeke via afvalfestival@aardemoeder.nl of 06-50410770.

Zero Waste Queen Jessie Kroon en MC van onze Duurzaamheidscafés heeft veel tips over hoe je je eigen afvalberg kunt verminderen. Maar het belangrijkste is toch wel: WEIGER zoveel mogelijk afval in winkels! Hoe je dat doet? Ga naar haar site: hetzerowasteproject.nl

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page