top of page

Artikel

Fairtrade titel voor Gooise Meren!

Sinds deze week is de gemeente Gooise Meren officieel een 'Fairtrade gemeente'! Met deze titel wordt aangegeven dat winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid fairtrade een warm hart toe dragen. En dat zij bijdragen aan meer eerlijke handel. De gemeente telt momenteel 53 fairtrade bedrijven en heeft er hard aan gewerkt om de titel te behalen. Benieuwd naar de criteria om als winkel/bedrijf/instelling het Fairtrade predikaat te krijgen? Lees dan hier verder.

De feestelijke uitreiking van de titel aan de gemeente vindt plaats tijdens het duurzaamheidscafé op 22 maart om 19.45.

Er is een handige website, EerlijkWinkelen, waarop je kunt vinden waar je eerlijk kunt shoppen. Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt maar die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? Het enige wat je hoeft te doen is een plaatsnaam invullen en voila, de duurzame adressen

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page