top of page

Artikel

Stadscentrum Oxford gaat strijd aan tegen schadelijke uitstoot vervoer


De Engelse stad Oxford is van plan om alle voertuigen die rijden op fossiele brandstoffen te bannen uit het historisch stadscentrum per 2035. Hiermee zou het stadscentrum van Oxford de 1e zone ter wereld worden waar voertuigen geen schadelijke stoffen voor het milieu uitstoten. Deze maatregel wordt ondermeer genomen omdat er meermaals giftige waarden van het giftige stikstofdioxide zijn gemeten in de stad.

De plannen worden nu voorgelegd en houden in dat in een beperkt deel van de stad per 2020 alle auto's, licht commercieel vervoer en bussen die meer dan 0 emissie uitstoten niet in dat deel mogen rijden. Het plan is dat per 2035 alle niet-elektrische voertuigen in het gehele stadscentrum verbannen zijn.

Op ons Duurzaamheidscafé van 17 april gaan we het over andere mobiliteitsvormen hebben. De gemeente Gooise Meren investeert in laadpalen voor elektrische auto's en gaat met de regio nadenken over snelfietspaden. Heb je een goed idee voor een inspirerende spreker op de 17e of ben je ondernemer/uitvinder op het gebied van duurzaam vervoer? Laat het ons dan weten.

Benieuwd naar de actuele luchtkwaliteit? Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het RIVM en andere organisatie hebben een online kaart waar je de actuele waarden kunt zien.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page