Open dag CSA LandinZicht 7 april


Momenteel vindt er helaas (nog) geen stadslandbouw plaats binnen Gooise Meren. Onze werkgroep is druk bezig om dit voor elkaar te krijgen en kunnen alle hulp gebruiken. Als je mee wilt denken om dit voor elkaar te krijgen neem dan contact op met Barbro van der Ham van de werkgroep Stadslandbouw Gooise Meren.

Zolang er nog geen stadslandbouw is in Gooise Meren, kun je bij de buren terecht. In Hilversum ligt CSA LandinZicht. Dit is een zelfoogstproject waar je een oogstaandeel koopt waarmee je ongeveer 30 weken per jaar, 1x per week groenten kunt oogsten. De tuinder geeft wekelijks aan wat er die week kan worden geoogst. Je mag meedenken met de tuinder over welke groenten er worden geteeld. Er worden recepten uitgewisseld en gedurende seizoen proberen ze, naast het oogsten, enkele activiteiten te organiseren.

Wie op ons Duurzaamheidscafé van 22 maart heeft tuinder Wietse Bakker van CSA LandinZicht al ontmoet. Als één van onze sprekers vertelde hij hartstochtelijk over stadslandbouw. Zijn verhaal kun je terug luisteren op de stream vanaf vanaf 1 uur 28. Als je interesse hebt in een oogstaandeel ga dan vooral naar de open dag van LandinZicht op 7 april van 10-16 uur op de Rading 2 in Hilversum.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.