De allereerste Zero Waste buurtcamping van Nederland


Onze werkgroep vlechters is onderdeel van de organisatie die 20, 21 en 22 juli de allereerste Zero Waste buurtcamping organiseert. Stel je voor! Met je buren kamperen in de Groene Long in Bussum. Drie dagen is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die wc rol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit… Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je je buurtbewoners tijdens een ontspannen vakantie beter kennen. Hoe zetten we eigenlijk met de buurt voor een weekendje een kleine, ideale samenleving neer? Hoe ziet die eruit? Duurzaam, maar ook....? Denk vooral met ons mee! Binnenkort organiseren we een bijeenkomst waarbij we ook al de handen uit de mouwen zullen steken. Houd deze Facebookpagina in de gaten! Oh ja, de Buurtcamping Bussum is er trouwens voor alle inwoners van Bussum.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.