Vandaag: nationale fiets naar je werk dag


Het was ons ontgaan, maar vandaag is de 12e (!) nationale fiets-naar-je-werk-dag georganiseerd. Wij van de redactie gaan eigenlijk altijd op de fiets naar afspraken en als het te ver is, pakken we gewoon het openbaar vervoer.

In de aanloop naar de Klimaattop in Parijs (2015) namen Natuur en Milieu, werkgeversorganisatie VNO-NCW, het ministerie van Infrastructuur & Milieu en de NS het initiatief voor de Anders Reizen-coalitie. Ze willen woon-werkverkeer en zakenreizen verduurzamen.

Inmiddels hebben 40 bedrijven, die bijna 300.000 werknemers vertegenwoordigen, zich aangesloten en de Dutch Sustainable Mobility Pledge ondertekend. Hierin beloven zij de volgende vier acties te ondernemen:

  1. Actief maatregelen te nemen om de eigen CO2-uitstoot te reduceren;

  2. Actief hierover te communiceren binnen de organisatie om de bewustwording over en acceptatie van duurzame mobiliteit te vergroten;

  3. Belemmeringen te signaleren en aan de overheid kenbaar te maken;

  4. Andere bedrijven te stimuleren hetzelfde te doen.

Wil je als bedrijf aansluiten, dan kan dat via: https://www.andersreizen.nu/doemee/

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.