Waar blijft de dorpsraad Bussum?


Muiden heeft haar Stadsraad, Muiderberg heeft haar Dorpsraad en Naarden kent zelfs meerdere buurtplatformen.

Handig want zo kunnen inwoners bv. gezamenlijk verduurzamen zoals bv. Remcom van plan is. Maar ook om samen met de gemeente wijkschouwen te houden. Zo houdt het Naardense buurtplatform Parkwijk op 23 juni haar jaarlijkse wijkschouw. Het betreft Oranje Nassaupark Noord en Zuid, het Naardermeerkwartier, en Fortlanden. Leden van het buurtplatform gaan samen met wijkwethouder Marieke Munneke-Smeets en medewerkers van de gemeente per fiets de openbare ruimte bekijken. Aan de hand van de schouw wordt in beeld gebracht hoe het met de wijken is gesteld en of er aspecten zijn waaraan iets te verbeteren valt. Woon je in een van de genoemde wijken en wil je dat een bepaalde plek in de schouw wordt meegenomen? Meld dit dat tot en met 21 juni aan secretaris@parkwijknaarden.nl

Jammer dat Bussum (nog) geen dorpsraad of buurtplatformen kent. Heb je interesse om een buurtplatform op te zetten of een dorpsraad? Laat het weten via info@samen-sneller-duurzaam.nl dan leggen wij verder contact.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.