Gezocht: burgers voor participatieproces Crailo


Op het voormalige defensieterrein Crailo in Bussum wordt een buurtschap voor wonen en werken gerealiseerd. Geselecteerde stedenbouwkundige bureaus werken een visie en plan van aanpak voor de inrichting van het gebied uit. Een commissie van meerdere teams gaat de inzendingen beoordelen. In één van de teams is plaats ingeruimd voor 4 burgers en 4 experts. Dit team beoordeelt samen de (maximaal 5) ingediende plannen op de kwaliteit van de aanpak op het gebied van participatie. Het oordeel van de burgers weegt even zwaar als het oordeel van de experts. Tegelijkertijd beoordelen andere teams de ingediende plannen op aspecten als duurzaamheid, deskundigheid ben risicobeheersing.

Interesse om als burger deel te nemen aan het participatieproces Crailo? Kijk dan of je voldoet aan het profiel:

  • ​Je bent woonachtig in Gooise Meren, Laren of Hilversum.

  • Je werkt niet bij een van de geselecteerde bureaus.

  • Je hebt affiniteit met ruimtelijke ontwikkelingen, participatie en/of met verschillende aspecten van duurzaamheid.

  • Je bent betrokken bij je omgeving en hebt kennis van het gebied (rondom) Crailo.

  • Je bent kritisch en goed in staat om een goed gemotiveerd oordeel te geven.

  • Je hebt een positieve instelling.

Voldoe je hieraan en ben je beschikbaar op deze data:

  • Instructiebijeenkomst 19 juli 2018 (15-17 uur).

  • Individuele beoordeling én bijeenkomst beoordelingsteam in de periode van 3 tot 27 september 2018.

Stuur dan vóór 8 juli een mail, met motivatie, naar Barbara Brus: b.brus@hilversum.nl

Meer info vind je hier.

Foto: Andrea Bartosova.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.