27 juni filmavond + discussie 'Tomorrow' * lokale oplossingen voor het klimaatprobleem


Het buurtplatform Thuis in Westereng en de Broedplaats Gooise Meren uit Bussum presenteren a.s. woensdag een filmavond 'Tomorrow'- lokale oplossingen voor het klimaatprobleem. Vind jij het klimaatprobleem ook zo groot en niet te bevatten? Weet jij ook niet wat je kunt doen, anders dan netjes je afval scheiden en vaker de fiets pakken? Dan hebben we goed nieuws: met elkaar kunnen we lokaal meer doen om bij te dragen aan een betere wereld. In de film ‘Tomorrow’ gaan vier documentairemakers op zoek naar oplossingen voor het klimaatprobleem. Ze vinden overal ter wereld voorbeelden van lokale kleinschalige initiatieven die antwoord bieden op grote vraagstukken als voedselproductie, economisch systeem, democratie en onderwijs. Initiatieven die bovendien mensen bij elkaar brengen. Kijk mee, laat je inspireren en denk mee over wat er in onze eigen wijk of dorp mogelijk is en neem vooral ook je buren mee. Programma: * Inleiding * Film * Rondje eerste indrukken * Presentatie Urban Farming 035 * Discussie/napraten

Locatie: Broedplaats Gooise Meren, Piet Heinlaan 54 (naast Gezondheidscentrum Bussum Zuid).

Tijd: 19.30-22.00 uur.

Het hoeft niet maar voor ons is het handig te weten dat je komt. Dat kan via Facebook of info@thuisinwestereng.nl

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.