top of page

Artikel

Tiny Houses, Big Plans!


Afgelopen dinsdag kwamen veel mensen samen op de Broedplaats Gooise Meren voor een brainstorm over Droomwonen. Aanleiding was het Duurzaamheidscafé in de Kolonel Palmkazerne van 22 mei over wonen anno nu.

Dit groepje wilde verder van gedachten wisselen over het wonen in kleine, duurzame woningen – tiny houses en small houses - in een kleine gemeenschap. Wat voor ideeën leefden er en in hoeverre kwamen ze overeen?

De avond werd geleid door Marileen Fabels van de werkgroep Tiny Houses. Architect Theo Fambach (architect van o.a. Spant! Bussum vertelde eerst wat over de noodzakelijke veranderingen in de woningbouw. Daaruit bleek o.a. dat er nog steeds veelal grotere zeskamer-woningen worden gebouwd, terwijl het aantal 1- en 2-persoonshuishoudens in razend tempo toeneemt. Het moet dus anders!

Marileen leidde ons in een korte visualisatie, zodat we onze droomwoningen en de omgeving daarvan echt voor ons konden zien. Daarna werden de dromen op papier gezet en gingen we bij elkaar langs om op zoek te gaan naar overeenkomsten. En zowaar: er ontstonden 4 tafels met mensen die zich in elkaars wensen herkenden. Deze groepjes werkten hun ideeën verder uit in woord en beeld. En aan het eind van de avond werd e.e.a. gepresenteerd.

Zoals aan mijn eetkamertafel werd gezegd: al komt er nooit een huis, dit is al heel erg leuk om te doen. Maar… we gaan natuurlijk voor die leuke communities. Waarbij natuurlijke omgeving, een zekere mate van zelfvoorzienendheid en een zorgzaamheid naar elkaar toch wel voor iedereen belangrijk bleken.

Interesse?

Neem contact op met Marileen Fabels via marileenfabels@hotmail.com

Op 16 juli komt de werkgroep weer bij elkaar om 19.30 in Bussum. Geef je op bij marileenfabels@hotmail.com dan krijg je via haar de exacte locatie door.

Foto: Frits Jurriens

Hier nog wat handige websites:

  • https://www.marjoleininhetklein.com

  • http://www.bouwexpo-tinyhousing.nl

  • http://www.bouwexpo-tinyhousing.nl/prijs-vraag/inzendingen

  • BouwExpo notities

  • https://www.tinyhousenederland.nl/handigelinks/

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page