Happy Plastic Bag Free Day!


Elke dag van het jaar heeft wel een speciaal tintje. Zo is het vandaag de 'dag van de ongehoorzaamheid' en de 'blijf uit de zon dag'. Lekker belangrijk, maar wel belangrijk is dat het vandaag de internationale 'dag zonder plastic tas' is. Voor het verbod op gratis plastic tassen in januari 2016 gingen er jaarlijks zo'n 3 miljard (!!) stuks in Nederland over de toonbank. Tot april 2017 is berekend dat er ongeveer 70% minder plastic tassen in omloop zijn gekomen. In Gooise Meren is het vermaarde Tasjesteam sinds 2016 actief. Van gerecyclede stoffen maken ze de meest prachtige en stevige tassen en zijn ook niet bang om iemand met een plastic tas op straat een vervangend, duurzaam tasje aan te bieden.

Op de Zero Waste Buurtcamping in Bussum van 20-22 juli krijgt iedere kampeerder een gratis tasjesteam tas van de organisatie. En op het grote Samen Sneller Duurzaam Puur Pampus Festival 'Zeg NEE tegen zwerfafval' Aanstaand weekend is het team er ook. Daar kun je ook een leuk tasje uitkiezen voor E 1,50 gemaakt door Betty, Annie, Marjan, Petra, Neeltje, Liesbeth of Marianne!


Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.