top of page

Artikel

De Groene Afslag, duurzame hub langs de A1


Een bijzonder initiatief van kunsthistoricus en voormalig reclamemaker Lucas Mol en architect Sanne Oomen lijkt werkelijkheid te worden op Crailo. Dit koppel ken je misschien van 'The Dutch Mountain'. Een machtig mooi en zelfvoorzienend droomhuis aan de rand van Huizen. Acht jaar na de eerste plannen voor dit huis zijn ze weer toe aan een nieuwe uitdaging en en hebben dit huis te koop gezet. De focus ligt nu bij hun jongste project, 'De Groene Afslag'. Dit wordt een circulair gebouwd project langs de A1, om anderen wederom te inspireren om duurzamer te wonen en te leven. Dit gaan ze doen met een fysiek gebouw maar het is meer dan dat. Het is de bedoeling dat er geprogrammeerd gaat worden met sprekers op het gebied van duurzaamheid, er is upcycled design te koop en er gaat samengewerkt worden met maatschappelijke organisaties zoals de Tomin Groep, Het Gooisch Natuur Reservaat en de AltijdWerkPlaats. Vanuit onze beweging is Rob Ebeling van de werkgroep waarderende economie bij dit project aangehaakt en de werkgroep stadslandbouw praat in september met het koppel om te kijken of en hoe er samengewerkt kan worden.

De Groene Afslag is een ‘social enterprise’, een combinatie van een BV en een stichting. Een sociale onderneming, dat wil zeggen, een financieel degelijke organisatie waarbij de commerciële en de ideële doelen hand in hand gaan, elkaar versterken. Een gezonde ‘profit’ voor en met een gezonde kijk op de ‘planet’ en de ‘people’. Wie 'The Dutch Mountain' heeft gezien weet dat dit project alles in zich heeft om te gaan floreren! Duurzaamheid saai? Nee hoor, niet als het aan De Groene Afslag ligt. Wordt vervolgd!

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page