Vliegende start van Duurzaam RemCom


Gisteravond was de kick-off van buurtplatform Duurzaam Remcom in Jan Tabak. Maar liefst 140 bewoners uit het Rembrandtkwartier en Componistenkwartier uit Naarden hadden de regen getrotseerd om zich te laten informeren over verduurzaming. Zo ook Raoul, 46 jaar met vrouw en twee pubers. Raoul: "Ik wil graag een duurzame toekomst voor mijn kinderen. Daartoe heb ik al geïsoleerd en dubbel glas aangebracht. Nu wil ik mij verder verdiepen in zonnepanelen en een warmtepomp. Het voordeel van een gezamenlijke actie zoals deze is dat het natuurlijk kosten bespaart in de aanschaf door gezamenlijke inkoop. Maar ik wil ook ontzorgd worden, ik weet gewoon niet welk paneel voor mijn woning het meest geschikt is. En dan in zo'n avond specifiek voor mijn wijk heel handig".

Een van de presentaties werd gegeven door Duurzaam Bouwloket. Zij hebben vijf woningen uit de twee wijken gekozen en er een energiescan van gemaakt. Raoul: "handig, want ik zag mijn soort woning er ook tussen staan!"

En zonder er een reclamepraatje van te maken, Raoul Santibanez van Duurzaam Bouwloket wist werkelijk op elke vraag vanuit de zaal een eerlijk antwoord te geven. Raoul Santibanez houdt een simpel stappenplan aan in het verduurzamen van je huis. "Begin bij de basis. Dus eerst ga je je gevel, glas, vloer en dak isoleren. Pas erna start je met andere maatregelen zoals zonnepanelen et cetera".

Aan de hand van de vijf woningscans is vervolgens GreenHome gaan onderhandelen met partijen. Daaruit is deze 'RemCom' offerte voor vloer-, bodem en spouwmuur isolatie gekomen. Opvallend was dat Greenhome meldde dat het qua prijs eigenlijk niet zoveel uitmaakt of je dat met (minimaal) 25 of 50 woningen doet.

Hier kun je je inschrijven voor het Duurzaam RemCom project. Neem vooral contact op met het Duurzaam Bouwloket als je in je eigen wijk samen wilt verduurzamen en laat je ook inspireren door Duurzaam Remcom.

Hier vind je meer info over de Duurzaamheidslening Gooise Meren.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.