top of page

Artikel

Duurzaam Educatiecentrum Crailo en 'Het groene hart op wielen' dingen mee naar publieksprijs


Onze 'eigen' Evert de Bruin, lid van de werkgroep Man op de Maan, dingt mee naar de Hilversum100 Publieksprijs. Zijn plan? Een ecowijk op Crailo. Evert: "Met een modelwoning op Crailo laten we zien dat elektrisch rijden en bv. warmtepompen helemaal niet nodig zijn. In een Duurzaam Educatiecentrum op Crailo willen we een modelwoning realiseren waarin we het elektriciteits- en ander energieverbruik juist verminderen en zowel oude low-tech technieken als de nieuwste experimentele innovatieve technieken te bewonderen zijn. Het doel is om zo'n impact te hebben dat het Duurzaam Educatiecentrum Crailo een begrip zal worden in de duurzame wereld en de gemeenten Hilversum en Gooise Meren als duurzame gemeentes op de kaart gezet worden".

Ook Marileen Fabels van onze werkgroep Tiny Houses dingt mee met 'Het groene hart op wielen'. Haar groep Little Footprints wil beweging brengen in de noodzakelijke verduurzaming door een zesdaags festival te houden vanuit een zelfvoorzienend Tiny House in Hilversum.

Stemmen kan tot 8 oktober 11:59! Benieuwd naar alle plannen of wil je meteen je stem uitbrengen? Dan kan hier.

Hilversum100 is een samenwerking tussen de gemeente, ondernemers, burgers en instellingen om de energietransitie te versnellen. Daartoe sluiten ze bv. Greendeals met Hilversumse bedrijven en reiken jaarlijks de Hilversum100 prijzen uit voor de beste ideeën om CO2 uitstoot in Hilversum te verminderen.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page