Duurzaam Educatiecentrum Crailo en 'Het groene hart op wielen' dingen mee naar publieksprijs


Onze 'eigen' Evert de Bruin, lid van de werkgroep Man op de Maan, dingt mee naar de Hilversum100 Publieksprijs. Zijn plan? Een ecowijk op Crailo. Evert: "Met een modelwoning op Crailo laten we zien dat elektrisch rijden en bv. warmtepompen helemaal niet nodig zijn. In een Duurzaam Educatiecentrum op Crailo willen we een modelwoning realiseren waarin we het elektriciteits- en ander energieverbruik juist verminderen en zowel oude low-tech technieken als de nieuwste experimentele innovatieve technieken te bewonderen zijn. Het doel is om zo'n impact te hebben dat het Duurzaam Educatiecentrum Crailo een begrip zal worden in de duurzame wereld en de gemeenten Hilversum en Gooise Meren als duurzame gemeentes op de kaart gezet worden".

Ook Marileen Fabels van onze werkgroep Tiny Houses dingt mee met 'Het groene hart op wielen'. Haar groep Little Footprints wil beweging brengen in de noodzakelijke verduurzaming door een zesdaags festival te houden vanuit een zelfvoorzienend Tiny House in Hilversum.

Stemmen kan tot 8 oktober 11:59! Benieuwd naar alle plannen of wil je meteen je stem uitbrengen? Dan kan hier.

Hilversum100 is een samenwerking tussen de gemeente, ondernemers, burgers en instellingen om de energietransitie te versnellen. Daartoe sluiten ze bv. Greendeals met Hilversumse bedrijven en reiken jaarlijks de Hilversum100 prijzen uit voor de beste ideeën om CO2 uitstoot in Hilversum te verminderen.

Update: https://www.samen-sneller-duurzaam.nl/single-post/2018/10/10/Man-op-de-maan-wint-hoofd--%C3%A9n-publieksprijs-Hilversum100-Challenge

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.