De kracht van het collectief


De kracht van het collectief is het thema van het aankomende duurzaamheidscafé op 22 november. Een goed voorbeeld van deze kracht is de jaarlijkse natuurwerkdag afgelopen zaterdag. Hoe mooi om ongeveer 30 Gooise Meerders in actie te zien komen zoals bv in het Echobos in Muiderberg waar, onder regie van Thijn Westermann van de werkgroep biodiversiteit, sloten werden uitgebaggerd. In Naarden werden door inwoners van Tuindorp-Keverdijk honderden bloembollen geplant op de rotonde bij de Tweemaster in het kader van Operatie Steenbreek. Heel fijn dat er als feestelijke afsluiting werd 'gebuurtsoept' in de wijken Vierhoven en Oranje Nassau Noord.

Morgen, 8 november, is er een belangrijke openbare bestuursvergadering van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg. Aan bod komt o.a. de kustvisie voor het hele gebied van de gemeente Gooise Meren. Een belangrijk onderdeel van de avond zal gaan over het plan van een ondernemer voor de bouw van 25 strandhuizen op het strand van Muiderberg. Wil je over dit plan ook je stem laten horen, kom dan morgen naar de sportkantine van sportpark de Negen Morgen op de Dijkweg 10 in Muiderberg. Aanvang: 19.30.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.