Buurtschap Crailo kick-off week


Aanstaande week belooft een spannende week te worden voor buurtschap Crailo. Gooise Meren, Hilversum en Laren hebben de GEM Crailo opgericht om de ontwikkeling van buurtschap Crailo te realiseren. GEM Crailo en Team C (stedenbouwkundig bureau) organiseren morgen, 10 december, een openbare informatieavond om geïnteresseerden de gelegenheid te geven kennis te maken met de leden van het projectteam en uit te leggen op welke wijze je input kunt leveren op het ontwerpproces voor dit buurtschap Crailo.

Deze kick-off is morgen bij de Groene Afslag op Crailo, Amersfoortsestraatweg 113 in Laren. Hier vind je de route.

Programma 10 december:

Vanaf 19.15 uur ben je welkom

19.30–20.15 uur plenair deel: interviews met projectdirecteur en stedenbouwkundige. 20.15–21.00 uur zijn er tafels ingericht waar je meer informatie kunt krijgen.

21.00 uur afsluiting van de avond.

Verderop deze week vindt de eerste van vier sessies plaats waarin de duurzaamheidsambities voor het buurtschap worden geconcretiseerd. Daartoe is een gevarieerd aantal mensen uitgenodigd, waaronder een aantal werkgroepleden van onze beweging, die op een hoger abstractie niveau meedenken over duurzaamheid. Elke sessie duurt vier uur waarin onderstaande thema's worden uitgewerkt:

  1. Energiepositief en materiaal bewust (Energie en materialen (circulaire/biobased economie).

  2. Samenhangend ecosysteem (ecologie/water en klimaatadaptatie, bodem).

  3. Focus op buitenleven (identiteit, ruimtelijke kwaliteit, zorgvuldig ruimtegebruik).

  4. Bereikbaarheid (duurzame mobiliteit, park&charge etc.).

  5. Eén buurtschap (sociale betrokkenheid en inclusiviteit, welzijn, zorg en gezondheid).

  6. Innovatief ondernemerschap (vestigingsklimaat en investeringen).

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.