top of page

Artikel

Let's make the world Greta again!


Protestbord met de tekst: make the world Greta again!

"I understand that many people think what I and tens of thousands of school children are doing, is strange. If you’re not fully aware of the consequences of the climate crisis - which is understandable since it’s never been treated as a crisis - then of course a school strike for the climate makes no sense at all... This is no surprise to us". Deze woorden komen van de 16-jarige Zweedse Greta Thunberg. Na de hete zomer van vorig jaar besluit ze elke dag, tot de parlementsverkiezingen in Zweden, te gaan staken voor het klimaat. Van half negen tot half vier zat ze bij de ingang van de Riksdag, het parlementsgebouw in Stockholm. Door haar onverschrokken spreekstijl is ze inmiddels een boegbeeld geworden van vele, vooral ook jeugdige, klimaatstrijders. Bekijk deze video waarin Greta de wereldleiders toespreekt op de 'Global Climate UN – COP24' in Katowice. Greta kun je ook op Facebook en andere sociale media volgen.

Vandaag loopt het Malieveld vol met duizenden leerlingen die strijden voor een eerlijk en goed klimaatbeleid. Er zijn al heel wat commentaren op de social media verschenen over jongeren die hun troep gewoon op straat gooien. Maar hoe goed dat ze zich inzetten voor het klimaat. Onze beweging gaat 10 maart naar de Klimaatmars in Amsterdam op de Dam, georganiseerd door Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond. Meedoen? Schrijf je hier in.

Vandaag is ook een openbare brief gepubliceerd, ondertekend door 350 wetenschappers om steun te betuigen aan de klimaatspijbelaars vandaag. En Greta? Greta, gaat weer naar school maar demonstreert nog altijd elke vrijdagmiddag voor het parlementsgebouw. 'Let's make the world Greta again!"

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page