Let's make the world Greta again!


Protestbord met de tekst: make the world Greta again!

"I understand that many people think what I and tens of thousands of school children are doing, is strange. If you’re not fully aware of the consequences of the climate crisis - which is understandable since it’s never been treated as a crisis - then of course a school strike for the climate makes no sense at all... This is no surprise to us". Deze woorden komen van de 16-jarige Zweedse Greta Thunberg. Na de hete zomer van vorig jaar besluit ze elke dag, tot de parlementsverkiezingen in Zweden, te gaan staken voor het klimaat. Van half negen tot half vier zat ze bij de ingang van de Riksdag, het parlementsgebouw in Stockholm. Door haar onverschrokken spreekstijl is ze inmiddels een boegbeeld geworden van vele, vooral ook jeugdige, klimaatstrijders. Bekijk deze video waarin Greta de wereldleiders toespreekt op de 'Global Climate UN – COP24' in Katowice. Greta kun je ook op Facebook volgen.

Vandaag loopt het Malieveld vol met duizenden leerlingen die strijden voor een eerlijk en goed klimaatbeleid. Er zijn al heel wat commentaren op de social media verschenen over jongeren die hun troep gewoon op straat gooien. Maar hoe goed dat ze zich inzetten voor het klimaat. Ons collectief gaat 10 maart naar de Klimaatmars in Amsterdam op de Dam, georganiseerd door Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond. Meedoen? Schrijf je hier in.

Vandaag is ook een openbare brief gepubliceerd, ondertekend door 350 wetenschappers om steun te betuigen aan de klimaatspijbelaars vandaag. En Greta? Greta, gaat weer naar school maar demonstreert nog altijd elke vrijdagmiddag voor het parlementsgebouw. 'Let's make the world Greta again!"

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.