BOING! De Groene Afslag is geopend


Opening van de Groene Afslag door 5 burgemeesters van Huizen, Hilversum, Laren, Blaricum en Gooise Meren.

Met een ferme klap op de gong is gisteren De Groene Afslag geopend door Haydar! Eerder op de dag openden maar liefst 5 burgemeesters deze multifunctionele, duurzame pleisterplaats. Geheel in lijn met de goede energie van het pand werd de echte opening later op de dag verricht door de 9-jarige Haydar. In een vorig leven was De Afslag een kazerne. Erna hebben er af en aan tot 2016 honderden asielzoekers onderdak gevonden. Eén daarvan is Haydar, letterlijk geboren op De Afslag en fanatiek voetballertje in het team van de zoon van Lucas Mol, de initiatiefnemer van De Afslag. Een eclectisch gezelschap van kunstenaars, bobo's groen doeners waren gisteren bij de opening, opgeluisterd door een fantastisch complimentenmeisje en echt lekkere duurzame hapjes.

Vorige maand mochten we al een Duurzaamheidscafé houden op De Afslag. Neem vooral contact met ze op als je een duurzaam evenement wilt houden. De energie is fabeltastisch! Vanaf vandaag is de horecaruimte met ruim 100 zitplaatsen geopend en kun je genieten van een circulair aardappelsoepje, huisgebakken appeltaart, truffelomelet van eieren uit eigen ren, gegrilde vergeten seizoensgroenten. Ook de energie voelen? Ga langs!

Op 2 maart houdt het Buurtschap Crailo open huis van 11-14 uur. Neem een kijkje in de keuken van de ontwerpers van Buurtschap Crailo. Neem deel aan een rondwandeling op het terrein van de kolonel Palmkazerne o.l.v. een gids of ga zelf op pad over het terrein. Drink gezellig iets bij De Afslag en ga langs bij bewoners die hun kunst laten zien. Adres: Amersfoortsestraatweg 85A Bussum

De Afslag is elke dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Na 18.00 uur worden alle ruimtes gebruikt voor besloten evenementen en partijen. Adres: Amersfoortsestraatweg 111 in Laren.

UPDATE: zaterdag 2 maart van 11-14 uur opent Crailo haar deuren. Neem een kijkje in de keuken van de kunstenaars van Buurtschap Crailo.

Foto: De Groene Afslag

V.l.n.r. Lucas Mol, burgemeesters Pieter Broertjes (Hilversum), Sicko Heldoorn (Huizen), Joan de Zwart-Bloch (Blaricum), Han ter Heegde (Gooise Meren) en Rinske Kruisinga (Laren).

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.