NLdoet - help mee op 15 en/of 16 maart


Het gebouw Uit Wijk van Versa Welzijn.

Heb jij groene vingers én zin om de wijk groener en gezelliger te maken met je buurtgenoten? Lees snel verder! KLUS 1: Help mee de buurtmoestuin aanleggen!

Dag en tijd: vrijdag 15 maart, tussen 10.00 – 16.00 uur. Adres: Versa Welzijn, Dr Schaepmanlaan 10, Bussum. Wat ga je doen? Groente en fruit zijn gezond, dat weet iedereen. Maar niet bij iedereen staan elke dag groente en fruit op tafel. Omdat het te duur is, of om een ander reden. We gaan het stukje grasveld omtoveren in een moestuin. Dankzij jouw hulp op 15 maart maken de bewoners van de wijk straks kennis met allerlei groenten en fruit uit hun eigen buurtmoestuin. Leerzaam en ook nog eens ontzettend gezellig om met elkaar in de tuin te werken!

KLUS 2: Een groene Broedplaats voor alle wijkbewoners van Westereng!

Dag en tijd: zaterdag 16 maart, tussen 9.30 – 14.30 uur (voor de lunch wordt gezorgd).

Adres: De Ruyterlaan 24 A, Bussum.

Wat ga je doen? De Broedplaats Gooise Meren is een oud schoolgebouw vol initiatieven en activiteiten om Gooise Meren groener, gezelliger en mooier te maken. Zoals Elk Gooisch Matras Komt van Pas die gebruikte spullen een tweede leven geeft, de AltijdWerkPlaats waar we met en voor wijkbewoners mooie spullen maken en meer. Voor de Broedplaats ligt nu nog een plein vol tegels. Die gaan eruit, en doen er groen! Kom ons helpen op zaterdag 16 maart. Met een paar uurtjes hulp zijn we al heel blij, en je kunt ook nog eens genieten van een lekkere lunch. We hebben jouw hulp nodig om:

  • De (aanwezige) moestuin klaar maken.

  • Stoeptegels eruit en borders maken.

  • Plantenbakken maken voor kruiden en eetbare bloemen.

Aanmelden:

Wil je meedoen? Meld je aan bij NLDoet:

Uit-Wijk: https://www.nldoet.nl/klus/buurtmoestuin-aanleggen

Broedplaats: https://www.nldoet.nl/klus/vergroening-broedplaats

Of via meld je aan via Marsha van den Bosch via e-mailadres Marsha@fillinggroovy.nl en geef aan bij welke klus je wilt komen helpen.

Kun je niet de hele dag helpen; met een paar uurtjes zijn we ook al heel blij!

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.