Green Tales Of The City 10 april film- en debatavond


De opwarming van de aarde is een veelbesproken onderwerp. Scholieren, burgers en wetenschappers roepen luidkeels om een beter klimaatbeleid. Filmhuis Bussum, Samen Sneller Duurzaam en gemeente Gooise Meren organiseren een film- en debatavond over duurzaamheid met in de hoofdrol de optimistische documentaire ‘Green Tales of the City’.

Documentairemaker Gwen Jansen geeft in haar film ‘Green Tales of the City’ een optimistisch inkijkje in de duurzaamheidsbeweging in ons land. Een beweging die in rap tempo krachtiger en omvangrijker wordt. De film volgt ontwikkelingen in vijf Nederlandse steden en vertelt het verhaal van een aantal bevlogen en gedreven mensen en de vernieuwende projecten die zij startten. Projecten om (een stukje van) hun stad schoner, duurzamer, leefbaarder te maken. Voor welke uitdagingen zien zij zich gesteld en welke samenwerkingen ontstaan er? ‘Green Tales of the City’ laat zien wat mensen beweegt om milieubewuster te gaan leven, maar ook wat hen daarin tegenhoudt.

De avond wordt ingeleid door filmmaker Gwen Jansen. Na afloop van de film praten we onder leiding van Henny Radstaak door met onze eigen duurzaamheidsbeweging Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren, met beleidsmakers van de gemeente, klimaatdoeners en -denkers en het publiek. Welke ‘Green Tales’ heeft Gooise Meren te vertellen? Ter afsluiting biedt de organisatie in het café een CO2 neutraal drankje en hapje aan. Koop hier je online kaartje.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.