top of page

Artikel

Minister tekent in Zwolle miljoenenakkoord over woongroepen


Vandaag ondertekent Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in Zwolle met Nederlandse banken een overeenkomst om burgerprojecten op het gebied van wonen zoals Het Krasse Knarrenhof te stimuleren. Dan wordt het mogelijk dat dit jaar tot 10 miljoen aan leningen wordt geborgd voor jaarlijks minimaal 50 projecten. Vanaf 2021 kan het maximale bedrag aan uitstaande borgstellingen oplopen tot 164,4 miljoen euro.

Het Knarrenhof is een combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van nu. Hierdoor ontstaat een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. Het Knarrenhof is namelijk bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Het is immers geen woongroep maar een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis/kunde en gezelschap profiteert. Acht maanden geleden is in Zwolle de eerste Knarrenhof geopend.

Binnen Gooise Meren is ook een groep mensen die strijdt voor een Knarrenhof binnen onze gemeentegrenzen. Vorig jaar heeft Peter Prak, oprichter van de Knarrenhof, een presentatie gehouden voor zeer geïnteresseerde Gooise raadsleden. De Knarrenhof is bezig met zorgverzekeringen om een ander (lager) tarief te bedingen voor hofbewoners en de raadsleden zien er ook voordeel in omdat het uitgaven op onder andere mantelzorg beperkt. In een Knarrenhof kan trouwens iedereen wonen vanaf 19 jaar maar er wordt wel getoetst of je past middels een gesprek. Wil je aanhaken bij de Gooise Meren Knarrenhof groep? stuur dan een mail naar info@knarrenhof.nl en vermeld dat het om aansluiting bij Gooise Meren gaat.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page