Oehlala PechaKucha!


De vijftiende editie van PechaKucha Night Hilversum op donderdag 6 juni kleurt groen. De avond staat in het teken van duurzaamheid en circulaire economie. Een tiental groene bruggenbouwers uit Gooise Meren en omgeving betreden het podium om korte, inspirerende presentaties te geven over hun initiatief, idee en ambitie op weg naar een toekomstbestendiger samenleving. Er worden geen ellenlange voordrachten gehouden, alle sprekers zitten in een superstrak schema van 20 dia's en 20 seconden per dia. Spannend en dwingt de spreker tot de kern door te dringen, want de tijd tikt. Journalist, presentator en mediaondernemer Frank du Mosch, die zich ook actief inzet voor duurzaamheid, presenteert de avond. De Hilversumse wethouder Jan Kastje (klimaat en milieu) zal de avond inleiden. Het programma:

 • Melanie van Polen - Next Nature

 • Rigo Stegeman - Activate the Global Goals

 • Aernoud Olde - Energie Verbonden

 • Ynske Betlem - Project Strontvlieg

 • Bert van Son - Mud Jeans (ook spreker geweest op ons Duurzaamheidscafé over duurzaam ondernemen)

 • Eva Vos - KipEigen

 • Neil Simmons - Grozeries

 • Kees Hogenbirk - Zero Waste gemeente (trekker van onze werkgroep afvalloze samenleving)

 • De Tsjonge Jongens: muzikaal intermezzo

 • Marida Jacobs - Duurzaam leven is een feestje!

 • Lucas Mol - De Groene Afslag (thuishaven van de AltijdWerkPlaats - werkgroep circulaire economie)

 • Klaske Postma - Regeneration Design (lid van onze werkgroep afvalloze samenleving)

 • Herman Vijlbrief - Het wormenhotel

 • Aanvang 20:00 uur, deuren openen om 19:30 uur.

Tickets zijn vooraf verkrijgbaar via www.pknight.nl (€ 8,-) of op de avond zelf aan de deur (€ 10,- indien beschikbaar)

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.