top of page

Artikel

Duurzame Buurtcamping Bussum


Afgelopen weekend vond de tweede editie plaats van de Buurtcamping Bussum. Overgewaaid uit Amsterdam en inmiddels zijn er tientallen edities in Nederland. Wat de Buurtcamping in Bussum zo bijzonder maakt is dat ze hoog heeft ingezet op Duurzaamheid. Energie kwam van de zonnepanelen van de Pop-Up Buzz, er werd gedronken uit bekertjes gemaakt van mais of door campinggasten meegebrachte keukenspullen. Soep werd gemaakt van producten die net tegen of over de uiterste houdbaarheidsdatum waren door Mieke van Taste Before You Waste Bussum. En niks luchtkussens of andere gekkigheid; gewoon lekker pingpongen, voetballen en knutselen met gerecycled materiaal. Conny van de Vlinderstichting had een mooie wandeling georganiseerd langs het onbeheerde stuk Groene Long waar de vlinders graag komen en vertelde ronduit welke je er allemaal zag. Afval werd keurig gescheiden in de van de GAD geleende containers. En de Groene Long is grondig opgeruimd door de campinggasten en Troeptrimmen Bussum en schoner achtergelaten dan ze het aantroffen.

Lijkt het jou ook leuk om volgend jaar een (grotere) rol te spelen binnen de organisatie van de buurtcamping in Bussum? We zijn voor 2020 op zoek naar:

- productieheld (o.a.vergunning, leveranciers) - moneymaker (o.a. fondsen, sponsoren, crowdfunding) - placemaker (o.a lokale organisaties, ondernemers en bewoners betrekken bij programma en organisatie) - keukenprinsen en -prinsessen (o.a. ontbijt, lunch en avondeten/BBQ’s organiseren) -#whateveryoufeellikedoing

Een prachtig draaiboek ligt al klaar en ondersteuning vanuit het centrale team en onze stichting ⛺️ happy camping!!!

Stuur een mailtje naar: groenelong@debuurtcamping.nl

Volgend jaar wordt de Buurtcamping gehouden van 3-5 juli 2020. Lekker kamperen in de buurt.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page