Status Samen Sneller Duurzaam juli 2019


Na de presentatie van het Spoorboek Duurzame Initiatieven Gooise Meren op ons Transitie Café is de Vliegwiel- en Vlechtersgroep aan de slag gegaan om de SSD 2.0 visie en strategie uit te voeren. Allereerst hebben we het SSD 2.0 plan gefinaliseerd. Noot redactie: door een technisch mankement is het SSD plan 2.0 niet klikbaar op mobiel vanuit de nieuwsbrief. Het plan staat op: https://www.samen-sneller-duurzaam.nl/statusssdjuli2019

Om productiviteit en samenwerking te verbeteren zijn we een wekelijks operationeel teamoverleg gestart. Hierin worden besproken: status initiatieven, werkgroepen en SSD ondersteuning. Wekelijks zullen na de zomervakantie de resultaten van dit overleg te zien zijn op de SSD site. Op deze manier weet iedereen wat er speelt, waar men kan aansluiten of nieuwe kansen vinden.

Ook zullen we na de vakantie starten met een SSD telefoonloket, zodat we directer en effectiever ideeën en initiatieven verder kunnen helpen.

Tot slot wordt er gewerkt aan het oprichten van een SSD Stichting, om zaken als fondsenwerving te vergemakkelijken. Later komen we hier in meer detail op terug.

Heb je een duurzaam initiatief of wil je je aansluiten bij een initiatief/werkgroep? Neem dan contact op met onze kwartiermaker via info@samen-sneller-duurzaam.nl

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.