top of page

Artikel

Tegenlicht Meet Up het Gooi


Tegenlicht Meet Up het Gooi gaat weer beginnen. In het najaar organiseren de Bibliotheek Gooi en Meer en onze beweging 10 wekelijkse Tegenlicht Meet Ups, telkens op dinsdag, met als thema het onderwerp van de uitzending van zondag.

Tegenlicht Meet Ups zijn ontstaan om kijkers van VPRO Tegenlicht een kans te geven om verder te discussiëren naar aanleiding van haar uitzendingen. De eerste editie vindt plaats bij De Groene Afslag op Crailo op 10 september om 20 uur. Heb je de aflevering dan nog niet gezien? Vanaf 19.00 uur is er de gelegenheid de aflevering te bekijken in de huisbioscoop van De Groene Afslag. Ook worden er interessante sprekers uitgenodigd, waarmee het onderwerp dieper kan worden verkend.

Vacature

Tegenlicht Meet Up het Gooi is bezig met het samenstellen van de redactie; een knokploeg die samen dit najaar 10 wekelijkse Tegenlicht Meet Ups gaat neerzetten. Dit team zal op zoek gaan naar geschikte sprekers, zorgen voor de publiciteit via sociale media, de organisatie op de avond zelf en afwisselend zorgen voor de moderatie van de avond. Er is nog plek voor 3 redactieleden. Elk lid krijgt een training in het leiden van een goed gesprek aangeboden door Bibliotheek Gooi en Meer. De training wordt verzorgt door Pakhuis de Zwijger. Interesse? Mail: lisaschonewille@bibliotheekgooienmeer.nl

In de ban van het bos

De aftrap dinsdag 10 september is bij de Groene Afslag en heeft als thema: in de ban van het bos. VPRO: "Sinds de mens op de planeet aarde verscheen is veel bos verdwenen. Er is nog maar een fractie over van het oerbos dat de aarde ooit bedekte. Deze genadeloze kaalslag leidt tot opwarming van de aarde en verlies aan biodiversiteit. We gaan te rade bij de oeroude intelligentie van bossen en bomen en leren ze kennen via wetenschappers en schrijvers die een levenslange relatie hebben met het bos. We hoeven bomen niet alleen als gebruiksvoorwerpen te zien, zeggen zij, want van met name oude bomen valt veel te leren. Zo lijkt met name de noodzaak van samenwerking tussen bomen onderling een grote rol te spelen. We zouden vooral van bomen af moeten blijven, al is het alleen maar om onze eigen overlevingskansen te vergroten. Sinds de mens op de planeet aarde verscheen is veel bos verdwenen. Er is nog maar een fractie over van het oerbos dat de aarde ooit bedekte. Deze genadeloze kaalslag leidt tot opwarming van de aarde en verlies aan biodiversiteit. We gaan te rade bij de oeroude intelligentie van bossen en bomen en leren ze kennen via wetenschappers en schrijvers die een levenslange relatie hebben met het bos. We hoeven bomen niet alleen als gebruiksvoorwerpen te zien, zeggen zij, want van met name oude bomen valt veel te leren. Zo lijkt met name de noodzaak van samenwerking tussen bomen onderling een grote rol te spelen. We zouden vooral van bomen af moeten blijven, al is het alleen maar om onze eigen overlevingskansen te vergroten". Wees welkom vanaf 19.30 uur, waarna we om 20.00 uur naar aanleiding van fragmenten in gesprek gaan over het thema van het VPRO Tegenlicht programma. Inspireren, discussiëren, motiveren! De locatie van de Tegenlicht Meet Ups het Gooi is afwisselend de Groene Afslag en Bibliotheek Gooi en Meer, vestiging Bussum.

Je kunt je voor dit gratis evenement opgeven via Facebook.

Deze en meer evenementen op het gebied van duurzaamheid vind je in onze agenda.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page